srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Ekskurzija na RTV, POP TV in KANAL A

V petek, 7. 4. 2017, smo se dijaki 4. letnikov elektrotehnike, smer avtomatika, udeležili nagradne strokovne ekskurzije na ogled studia RTV, POP TV in KANAL A.

Ekskurzija se je pričela ob 8.00, ko smo se z avtobusom odpeljali proti Ljubljani. Ko smo prispeli, smo najprej odšli na ogled RTV. Pred njihovo stavbo nas je sprejel gospod, ki je odgovoren za izobraževanje na RTV. Najprej nas je odpeljal v zgradbo, kjer se nahajajo radijski studii. Tam nam je bolj podrobno predstavil zgodovino slovenskega radia in studio radijske postaje Val 202. Nato nas je odpeljal še skozi podhod v sosednjo zgradbo, kjer se nahajajo studii za televizijske oddaje. Tam smo si podrobneje ogledali studie oddaj Dnevnik, Male sive celice in Dobro jutro ter si ogledali režijo.

Po končanem ogledu RTV smo se odpeljali še na ogled POP TV in KANAL  A. Enako kot pri RTV nas je pred stavbo pričakala gospa, zadolžena za marketing. Najprej nam je predstavila studio, v katerem poteka oddaja 24 ur. Nato nas je odpeljala v njihovo uredništvo in režijo ter nam podrobneje predstavila, kako poteka delo. Nazadnje nas je še odpeljala v studio Kanala A. Tam se nam je pridružil voditelj oddaje Svet, Gregor Trebušak, in nam predstavil, kako izgleda delo na terenu in v studiu.

Po končanih ogledih smo se odpravili še v center Ljubljane, kjer smo imeli kosilo ter uro prostega časa in ob 15.10 smo se odpeljali proti domu.

Nekaj vtisov z ekskurzije najdete tudi v naši galeriji.

Matevž Felle

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660