srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

8. Forum mehatronike Novo mesto

V četrtek, 12. 5. 2016, smo štirje dijaki in trije profesorji Šolskega centra Velenje odšli na tekmovanje Forum mehatronike v Novo mesto. Dijaka Martin Cokan in Žan Škoflek sva predstavljala Elektro in računalniško šolo, program Tehnik mehatronike, dva dijaka s Strojne šole pa sta zastopala program Mehatronik operater.

Z nami so bili profesorji Ivan Škoflek, Vlado Seitl in Klemen Hleb. Dan se je pričel z zgodnjim odhodom proti Novemu mestu. Ko smo prispeli, smo imeli dovolj časa, da smo pripravili svoje izdelke. Okoli 9. ure smo se vsi zbrali in prisluhnili uvodnem delu Šolskega centra Novo mesto. Izvedeli smo nekaj o Novemu mestu in o področju mehatronike. Sledila je razdelitev v skupine, in sicer eno  skupino so sestavljali tehniki mehatronike, drugo pa mehatroniki operaterji.

Prva skupina je pričela z javno predstavitvijo svojih izdelkov, med katerimi je bil tudi najin CN-lasersko gravirni stroj. Med tem časom so nas ocenjevalci ocenjevali. Po končanih predstavitvah pa so se skupine zamenjale. V času predstavitev mehatronikov operaterjev smo se tehniki odpravili v podjetje REVOZ, d. d. Tam smo si ogledali del procesa, kjer sestavljajo Renault Twingo in novo serijo vozila Smart. Po končanem ogledu smo se vrnili na šolo, kjer smo imeli kosilo. Po kosilu je sledila podelitev. Z Martinom sva osvojila uspešno drugo mesto med dvanajstimi nastopajočimi šolami iz celotne Slovenije. Dan se je zaključil uspešno in poučno, saj je bil namen tekmovanja, da smo pridobili čim več novih znanj in izkušenj.

Galerija slik

Žan Škoflek, 4. TM

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660