srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Ogled predstave Županova Micka

Dijaki prvih letnikov Elektro in računalniške šole  (1. ET, 1. TRA, 1. TRB in 1. TM) si bodo v ponedeljek, 8. 4. 2019, ogledali predstavo (v okviru belega abonmaja) Županova Micka v Domu kulture Velenje, ki so jo pripravili v SNG Drama Ljubljana. Predstava se začne ob 19.30 uri, dijaki naj svoje spremljevalce počakajo pred Domom kulture, kjer dobijo vstopnice. Vstopnice dvignejo spremljevalci na blagajni pred predstavo.

Cena vstopnice je 11,25 €. Dijaki bodo znesek poravnali preko položnice, ki jo bodo prejeli po pošti v mesecu maju. 

IZ GLEDALIŠKEGA LISTA:

V Linhartovi Županovi Micki, napisani za širok krog ljubljanskega meščanskega gledališkega občinstva, je Micka čedna hči podeželskega župana, ki si za zeta želi klenega in krepkega domačega kmečkega fanta Anžeta, njej pa je precej bolj všeč lahkoživi žlahtni gospod Tulpenheim, ki zna lepo obračati besede oziroma »v perglihah govoriti«. Tudi Micka očetu s svojo primero pojasni, zakaj noče Anžeta, kljub temu da ima lepo hišo, lepe njive in krasno živino – očeta vpraša, zakaj ne mara kislega vina. Micki ni všeč, da jo Anže med plesom trdno drži in da jo ob slovesu tako močno objame, da pokajo kosti. Predvsem pa mu zameri, da ji nikoli nič lepega ne pove, kar je očitno Tulpenheimovo najmočnejše zapeljevalno orožje – poleg tega, da je v njenih očeh lep, bogat in žlahten gospod. Županu Jaki ne preostane drugega, kakor da Anžeta poduči, kaj mora izbranki reči in kako mora to ubesediti (kakor med sabo govorijo »zalubleni ljudje v Lublani« oziroma »šentani norci lublanski«). Ker je Linhart dogajanje postavil v vaško okolje, je lahko uporabil živo ljudsko govorico in njeno frazeologijo. Linhartov dialoški jezik je gibek, okreten in mimetičen.

V dvorano dijaki vstopajo skupaj s svojimi spremljevalci. Ti tudi poskrbijo za disciplino med predstavo in da dijaki dvorane ne zapuščajo pred koncem predstave.

Spremljevalci:

Odd. Razredniki oz. spremljevalci Št. dij.
1. ET Sonja LUBEJ, prof., Stanislav OSOJNIK, inž. 17
1. TRA Bojana VRBNJAK, prof., mag. Vlasta LEBAN, prof. 27
1. TRB Urška KOLETNIK, prof., Samo ŽELEZNIK 26
1. TM Biserka LEDINŠEK, prof., Irena ZAJC, prof. 20

Pripravili:
dr. Nataša Meh Peer, prof..
Petra Mastnak, prof.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660