srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Vtisi iz Rusije

V času od 16. februarja do 21. februarja so se štirje dijaki Elektro in računalniške šole Velenje, Jaka Jenko, Lan Verdinek, Jan Hlačun in Matic Šincek, udeležili ekskurzije v Rusiji, v Zvezdnem mestu.

Kaj je pri tem tako posebnega, se sprašujete?

Zvezdno mesto je mesto v velikosti Velenja, v katerem se urijo tako ruski kot ameriški kozmonavti. Tema obiska je bila učenje o življenju kozmonavtov in o kozmonavtiki na splošno. Na začetku smo si ogledali dom Jurija Gagarina, kjer je  živel pred smrtjo. Znan je kot prvi človek v vesolju. Ogledali smo tudi  rusko vesoljsko postajo Mir, ki je delovala do leta 2001, prav tako pa smo videli ruske module Internacionalne vesoljske postaje, tudi nekatere, ki še niso bili v vesolju. Poleg ogledov smo imeli tudi različna predavanja, med drugim razlago delovanja ruskega skafandra, prikaz urjenja kozmonavtov, učenje ruščine in kako ravnati ob nevarnih situacijah. Spoznali smo se s pravim kozmonavtom, ki je najprej letel z ameriškim Space Shuttlom in čez čas še z ruskim Soyuzom.

Zadnji dan obiska so nas  popeljail v glavno mesto Rusije – Moskvo. Tam smo videli neskončni ogenj, Rdeči trg, Leninov grob in katedralo, ki nas je presenetila s svojo majhnostjo.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660