srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Novice
  • Slavnostna podelitev spričeval poklicne mature na ERŠ

Slavnostna podelitev spričeval poklicne mature na ERŠ

V torek, 7. 7. 2021, so dijaki zaključnih letnikov, ki so opravljali poklicno maturo, izvedeli, kako uspešni so bili. Zato smo jih na ERŠ ob 11. uri seznanili z uspehom. Z veseljem pa smo pričakovali večerno slavnostno podelitev. Starši maturantov so namreč na Svetu staršev ERŠ izrazili željo, da naj pripravimo lepo prireditev za vse razrede, saj so bili prikrajšani tako za maturantski izlet kot za maturantski ples pa še skoraj celo leto so preživeli izolirani od šolskih prostorov in sošolcev. Zato smo se odločili, da prireditev, ki jo običajno izvedemo v Domu kulture ali v Glasbeni šoli, tokrat izvedemo na prostem. Kar nekaj organizacijskih problemov smo morali razrešiti, kar nekaj noči je bilo neprespanih in ves čas smo strahoma preverjali, kakšno bo vreme. Ko se je vse postavilo na pravo mesto, smo z veseljem na MIC pripravili vse potrebno za slavnostno podelitev. Nekateri učitelji so znosili in razporedili 300 stolov in nekaj klopi, spet drugi smo pripravili scenosled in scensko dodelali oder, spet drugi pa so poskrbeli za pripravo skromne pogostitve.

Ob 19. uri smo začeli. Na naši šoli je pravilo, da nastopajo maturanti za maturante, tako je bil tudi voditeljski par, Ana Repas in Gaber Čuješ, iz vrst uspešnih maturantov. Za vso tehnično podporo je poskrbel dijak 3. letnika elektrotehnike Matej Meža in vse je bilo res izvrstno.  Zdravljico, s katero smo začeli, sta zapela maturanta Anže Plazl in Matija Drolc, ki sta prav tako kasneje popestrila prireditev s pesmijo Ruža crvena. Anjo Vodušek pa smo povabili, da s svojim glasom naelektri ozračje in najprej nam je zapela Dobr mi gre in res nam je dobr šlo!

Na slavnostni podelitvi v naravnem, čarobnem ambientu je bil slavnostni govornik gospod ravnatelj ERŠ, Simon Konečnik, ki je prisotne nagovoril z besedami, da smo prisluhnili pobudi staršev, da ta dogodek naredimo kot skupno slovesnost maturantov, staršev in učiteljev, kar nam je v največji meri uspelo. Vsem se je tudi zahvalil za odlično sodelovanje in izpostavil letošnje maturante kot izjemno generacijo, ki bo za vedno z veliki črkami ostala zapisana v naših spominih.

Prav tako so svoje maturante nagovorili razredniki zaključnih oddelkov, gospod Nino Golčman, razrednik 2. PTI oddelka, gospa Simona Diklič, razredničarka 4. ET oddelka, gospa Jolanda Melanšek, razredničarka 4. TM oddelka, gospod Franci Oblak, razrednik 4. TRA oddelka in gospa Mojca Ošep, razredničarka 4. TRB oddelka. Maturantom so razredniki  čestitali in jih spodbudili k nadaljnjemu izobraževanju ter jim izročili spričevala poklicne mature, poleg uradnih listin so dobili tudi simbolična darila, obesek za ključe ERŠ.

Letos so bili uspešni kar 103 maturanti, na kar smo zelo ponosni, saj je to ena najuspešnejših generacij na ERŠ.

11 maturantov je doseglo 22 točk in ti so s tem postali zlati maturantje. Ob podelitvi spričeval zlatim maturantom smo prisluhnili maturantski himni Gaudeamus, ki je letos žal nismo uspeli zapeti na maturantskem plesu. Letošnji zlati maturantje so bili Aleš Dvorjak in Jernej Počivalnik iz 4. ET. Anže Goršek, Tim Jevšenak, Jerneja Krajcar, Blaž Mežnar, Andraž Podpečan, Tim Povše, Rok Žerdoner iz 4. TRA in Tadej Delopst ter Jon Rojnik Goršek iz 4. TRB razreda.

Ti izjemni maturanti so od ravnatelja prejeli plaketo zlatega maturanta ERŠ za šolsko leto 20210/21, spričevalo, ki ga je podpisala ministrica dr. Simona Kustec in od razrednika pravljico za odrasle, Mali princ, v kateri lahko najdete marsikatero modrost in ena izmed njih je zapisana v posvetilu: »Morala se bom sprijazniti z dvema ali tremi gosenicami, če naj izvem, kakšni so metulji.«

Za konec pa je vzdušje ponovno dvignila Anja Vodušek z dvema čudovitima pesmima.

Po zaključeni prireditvi smo se ob skromni pogostitvi družili maturantje, starši in učitelji še dolgo v poletni večer.

Vsem dijakom iskreno čestitamo in želimo veliko uspeha na nadaljnji življenjski poti.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660