srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

PUD Malta, oktober 2018

Prvi teden:

V nedeljo, zgodaj zjutraj, smo se odpravili iz MIC  proti letališču Treviso v Italiji. Pot je potekala umirjeno, ni se nam mudilo, ni bilo problemov na letališču in ni bilo nepredvidenih problemov na poti.

Ko smo pristali na malteškem letališču, smo takoj opazili temperaturno razliko. Iz hladne Slovenije smo pristali v še vedno poletno topli Malti. S taksijem smo se odpeljali do našega apartmaja v Sliemi, nad katerim pa smo bili več kot navdušeni. Mnogi se vračajo na Malto (tu so bili že prejšnje šolsko leto – aprila) in po njihovih zgodbah sledeč, smo dobili precejšnjo nadgradnjo apartmaja.

Sprva je bilo potrebno urediti ‘logistiko’, kdo bo kje spal, kako bomo s hrano in podobno in seveda, kakšno je ime in geslo za internet (internetni modem je sicer bil prisoten, a je žal njegov signal pokrival le nekaj delčkov našega apartmaja), tako da sva s Sandijem prinesla svoje ruterje ter jih povezala v repeaterje (Sandi).

Ko je bila ‘logistika’ urejena, smo se odpravili v trgovino. Tam smo kupili nekaj osnovnih potrebščin in hrano, kot so kruh, mleko, jajca, voda, sok in začimbe.

Po tem je bilo na vrsti samo še uživanje do večera. Večina se nas je odločila, da se ‘zakampiramo’ za največjo mizo v glavnem prostoru, drugi pa so se odločili, da bodo raje preživeli svoj čas pred konzolo in TV.

Zvečer nas je prišel prof. Zevnik obvestit o poteku naslednjega dneva, ki je bil že delavnik. Debate so nas ponesle pozno v noč in tudi ko je profesor odšel, smo nekateri še malo ostali za prenosniki, da smo odigrali kakšno igro ali dve, ali pa da smo uredili vse zadeve, preden se delovnik prične.

V ponedeljek smo se zapeljali na delo z avtobusom, vodil pa nas je Sandi, ker je sam tam že delal v prejšnjem terminu. Začeli smo ob 9. uri zjutraj, šef pa nas je sprejel z navdušenjem. Sprva smo se malo pogovarjali, a smo kaj kmalu dobili prvo nalogo: Naredi spletno stran z orodjem WordPress, ki bo uporabna ali oblikovno lepa ter predstavi to spletno stran celotni ekipi. Sprva mnogi nismo ravno razumeli, kaj želi od nas, zato smo malo “sekali” v prazno, ko je od doma preveril, kako delo poteka. Ker smo se v prvih 2 urah zmenili, da komunikacijo vzpostavimo preko aplikacije whatsapp, smo dobili te informacije hitro in smo lahko svoje strani popravili in prilagodili zahtevanim kriterijem.

Urejanje WordPress strani je tako trajalo do zadnjega delovnega dneva v prvem tednu, nato pa smo dobili namig, da po tem testnem projektu začnemo z realnimi projekti. Nekatere bo potrebno samo še urediti ali dopolniti, nekateri pa bodo novi.

Kar se tiče ogledov mesta, smo si mnogi šli pogledat glavno mesto Valeta. Drugače pa je bilo vreme med vikendom precej muhasto, tako da se nismo odpravili na kakšen planira izlet. Upamo pa, da bo naslednji vikend lepši, da se bomo lahko odpravili na kakšne daljše oglede ali mogoče celo na plažo.

Tako da, če povzamem, se imamo ‘fajn’, delo je zanimivo in nam predstavlja izziv, temperature so odlične, vreme pa nam žal še malo nagaja.

Pošiljamo vam tople pozdrave iz Malte.

Tomaž Plešnik
fotografije: Sandi Pečečnik

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660