srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Prvi teden naših dijakov na Malti

Letos smo se učenci 3. letnikov Elektro in računalniške šole Velenje odpravili na praktično usposabljanje na Malto.

Iz Velenja smo se z avtobusom odpravili 2. aprila ob drugi uri zjutraj ter se napotili proti letališču  Benetke. Večino poti smo prespali ter se prebudili blizu cilja, kjer smo na let še malo počakali. Kmalu smo pristali na edinem letališču otoka Malte, prevzeli osebne stvari ter se odpravili proti bivalnim prostorom, ki se nahajajo v mestu Gzira. Sprva smo se spočili, nato pa odšli na ogled mesta.

V ponedeljek smo odšli po nakupih in pripravili stanovanji. V torek smo se odpravili v podjetje Paragon, kjer so nam na hitro razložili, kako bo usposabljanje potekalo. Naslednji dan so nekateri dijaki že odšli na usposabljanje, nekateri pa so ostali doma in pripravili  kosilo. Velik del prostega časa preživimo v apartmaju, saj je treba postoriti veliko tudi zunaj delovnika.

Na Malti imajo zelo urejen javni prevoz, zato ga uporabljamo za potovanje po otoku, kljub temu pa smo sprva potrebovali nekaj časa, da smo se prilagodili voznemu redu in tudi samemu sistemu prometa, saj na Malti veljajo drugačna pravila vožnje –  vozijo po levi. Obiskali smo že veliko zanimivih krajev in prosti čas preživeli tudi na plaži.

K sreči imamo v bližini kar nekaj trgovin. Sama država je preprosta in zanimiva, tako da se veselimo še preostalega meseca, ki ga bomo preživeli tukaj.

Vtise dijakov na Malti pa lahko spremljate tudi v naši galeriji.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660