srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Novice
  • Mladi raziskovalci prejemniki plakete Mestne občine Velenje

Mladi raziskovalci prejemniki plakete Mestne občine Velenje

Gibanje Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline je bilo staro 35 let. Nastalo je v želji, da se mlade iz Šaleške doline vzpodbudi k raziskovanju, inovativnosti in ustvarjalnosti. Gibanje organizirano skrbi za nadarjene učence, dijake, študente in druge mlade, ki se želijo vključiti v gibanje s ciljem, da razvijejo svoje sposobnosti, se vključijo v timsko delo, pridobijo nova znanja in izkušnje …

Doslej je 2640 mladih raziskovalcev izdelalo 1358 raziskovalnih nalog (587 osnovnošolskih, 746 srednješolskih in 25 študentskih nalog). Pri delu jim je pomagalo 1402 mentorjev in somentorjev.

S ponosom lahko rečemo, da je zgodba Mladih raziskovalcev Šaleške doline zgodba o uspehu.

V sredo, 19. 9. 2018, ob 18. uri bo v veliki dvorani Doma kulture Velenje osrednja slovesnost ob prazniku Velenja in podelitev najvišjih občinskih priznanj. Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič vsako leto tradicionalno v okviru občinske slovesnosti podeli županova priznanja, plakete in grbe Mestne občine Velenje. Tokrat bo plaketo Mestne občine Velenje med drugim prejelo tudi gibanje Mladi raziskovalci Šaleške doline.  

Tudi letošnji uspehi gibanja so bili izjemni. Na 52. državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije so prejeli 8 zlatih, 14 srebrnih in 17 bronastih priznanj.

Ker pa je novo šolsko leto že v polnem teku, je na spletni strani http://www.mladiraziskovalci.scv.si  objavljen že 36. razpis gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline za šolsko leto 2018/2019, ki mladim avtorjem omogoča, da izdelajo raziskovalno nalogo z enega izmed 19 razpisanih področij.

Želimo si, da bi ponujene aktivnosti vzpodbudile v posameznikih tisto pravo mero motivacije, ki bi jih pritegnila k raziskovalnemu delu in jim prinesla dobre in zanimive izkušnje ter osebno zadovoljstvo in ne nazadnje tudi reference, ki so v današnjem času vse pomembnejše.

Karmen Hudournik,
koordinatorica gibanja

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660