srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

IONit ionizator na tekmovanju POPRI

Na podjetniškem krožku smo se dijaki Branko Hudolin, Tilen Zaverla, Franc Klavž in Dan Pavljak lotili podjetniške ideje in tako hoteli spoznati, kako poteka delo v podjetju.

Zasnovali smo poslovni model in z izdelkom IONit ionizator poskušamo pridobiti kapital za začetek proizvodnje in resnejše delo. Prvo tekmovanje, na katerega smo se prijavili, je tekmovanje POPRI. POPRI je tekmovanje podjetniških idej, ki ga organizira Primorski tehnološki park. Izmed 130 prijavljenih tekmovalnih ekip so izbrali 10 najboljših, ki smo svoje ideje predstavili. Strokovna komisija je našo idejo prepoznala kot dober potencial in je našo predstavitev želela videti tudi v finalu.

Zjutraj smo se odpravili na tekmovanje v Novo Gorico. Najprej smo morali svojo idejo predstaviti pred strokovno komisijo. Nato je strokovna komisija ocenjevala, koga izbrati v finale in tudi, kdo bo zmagovalec. Prve tri ekipe dobijo financiranje za uvrstitev na svetovno tekmovanje Genious Olimpijada, ki poteka v New Yorku.

Popoldne smo se udeležili predavanj o podjetništvu in s tem še razširili naša obzorja. Zvečer pa je sledila slavnostna predstavitev finalnih ekip in razglasitev zmagovalca v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica. Tam so nas razglasili za finaliste, na koncu pa smo končali na drugem mestu.

Na dosežek smo izjemno ponosni. Ker imamo možnost, da se udeležimo tekmovanja v ZDA, o tem trenutno tudi premišljujemo in načrtujemo našo prihodnost.

Zapisal:
Franc Klavž

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660