srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Interesne dejavnosti na daljavo

V času od 16. marca, ko smo z vsakim dnem bolj domači s spletnimi učilnicami, ki za nas ne predstavljajo več preprek, kaj šele izziva, smo na ERŠ začeli razmišljati, kako bi dijake umaknili izpred ekranov in jim ponudili tudi drugačne izzive. Pojavilo se je namreč vprašanje, kako opraviti vsaj nekaj ID (interesnih dejavnosti). Vsebine ID so zelo različne, od kulturnih –  obiskov gledališč, filmskih predstav, galerij, do strokovnih ekskurzij in ekoloških vsebin. Nekatere bodo dijaki morali opraviti virtualno (kar nam v tem času ponujajo številna gledališča, galerije), nekatere pa lahko opravimo tudi drugače.

Zadnji teden aprila je bil Dan Zemlje in potekale so številne akcije na tematiko ohranjanja in varovanja Zemlje, med drugim so ekološko osveščena društva spodbujala posameznike, da se posamič udeležijo čiščenja bližnje okolice. No, in to je ideja, ki smo jo v 2. ET sprejeli za svojo.

Dijaki smo vsak zase najprej naredili selfi, kako smo se pripravili na pobiranje smeti in na koncu smo ponovno fotografirali, kako uspešni smo bili. Fotografije smo poslali razredničarki, saj so dokaz, da smo opravili ID z ekološkimi vsebinami in zato nam bo tudi bo štela ure za ekološke vsebine.

Opravili smo kar dve dobri deli, očistili smo svojo bližnjo okolico in se sprehodili v naravo, stran od računalniških ekranov.

2. ET

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660