srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Dnevi odprtih vrat ŠCV

Med 21. in 23. septembrom 2016 smo se srednje šole Šolskega centra Velenje predstavile učencem na Dnevih odprtih vrat. Osmo- in devetošolci so preko raznih aktivnosti spoznali naše srednješolske programe in učilnice, kjer poteka pouk.

Gimnazija in Šola za storitvene dejavnosti sta se predstavili v svojih učilnicah na Trgu mladosti, Šola za rudarstvo in varstvo okolja, Strojna šola ter Elektro in računalniška šola pa so učence sprejele na MIC-u. V treh dneh nas je obiskalo 484 učencev 11 osnovnih šol (I. OŠ Žalec, OŠ bratov Letonja Šmartno ob Paki, OŠ Mihe Pintarja Toleda, OŠ Mislinja, OŠ Gustava Šiliha, OŠ Antona Aškerca, OŠ Livada, OŠ Gorica, OŠ Griže, OŠ Braslovče in OŠ Luče).

Na MIC-u je so se predstavitve izvedle po krožnem sistemu – učencem smo izmenično predstavili izobraževalne programe v specializiranih učilnicah. Na Elektro in računalniški šoli so skozi demonstracije učiteljev in dijakov spoznali opremo, izdelke s področja elektrotehnike, mehatronike in računalništva ter se seznanili z osnovnimi pojmi iz naštetih področij (pogoni, krmilja, inštalacije, obnovljivi viri, učinkovita raba energije, programiranje in še kaj). Ob koncu so učenci na lastni koži občutili elektriko in kako teče električni tok.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660