srssersssdgimvssmicdsd

GameJam na ERŠ

V četrtek, 12. 5. 2016, se je na Elektro in računalniški šoli ŠC Velenje odvijal dogodek GameJam. Gre za dogodek, na katerem se zbere interdisciplinarna skupina igričarskih navdušencev, ki jo sestavljajo razvijalci, pisci zgodb, scenaristi, tudi glasbeniki in drugi, ki poskušajo v zelo kratkem času, običajno od 24 do 72 ur, razviti delujočo računalniško igro.

Na prvem tovrstnem dogodku v Sloveniji se je tekmovanja udeležilo 21 dijakov, ki so v petih skupinah ustvarjali računalniške igre na različne tematike, pridružila se jim je tudi skupina izkušenih študentov, ki so dijakom pri delu pomagali in jim svetovali.

Dogodek je potekal sproščeno, kot je v navadi v podjetjih, ki izdelujejo računalniške igre. Za izvedbo dogodka je bilo potrebno učilnice prirediti dogodku. Tako so dijaki imeli na voljo učilnico, v kateri so se po napornem delu lahko sprostili ob konzolah X-Box in Play Station. Posebna učilnica je bila prirejena za snovanje idej, specializirani računalniški učilnici sta bili namenjeni temu, da so skupine razvijale svoje igre.

Dijaki so od četrtek, 12. 5. 2016, od 16.00 ure in vse do naslednjega jutra do 7.00 imeli čas, da razvijejo čim bolj atraktivno, zanimivo in zabavno računalniško igro. Sledila je izdelava predstavitve opravljenega dela in priprava na predstavitev igre. Komisija je pregledala vse izdelane računalniške igre in jih ocenila, del ocene je bilo tudi medsebojno ocenjevanje dijakov posameznih skupin. Sledila je predstavitev izdelanih iger, kjer so dijaki predstavili svoje izdelane igre. Ob koncu dogodka pa so tistim, ki so pokazali največ znanja, podelili nagrade, ki so jih sofinancirali sponzorji dogodka ERŠ GameJam.

Robi Pritržnik, koordinator dogodka : »Z izvedbo dogodka sem zelo zadovoljen. Imamo dijake, ki so pokazali zelo veliko znanja. Ob takšnem načinu dela so pridobili veliko izkušenj, ki jim bodo kasneje prišle še kako prav. Delo je bilo sicer naporno, saj je dogodek potekal tudi ponoči in nas večina ni zatisnila očesa. Na dijake sem ponosen. Menim, da so svoje delo odlično opravili in zato bomo dogodek organizirali tudi prihodnje leto.«

Simon Konečnik, ravnatelj Elektro in računalniške šole : »Na šoli vzpodbujamo dejavnosti, ki predstavljajo možnost za dvig inovativnosti in ustvarjalnosti vsakega posameznika. Ob številnih dejavnostih, ki jih na šoli že izvajamo, je GameJam odlična priložnost za vzpodbujanje potencialov posameznikov. Lepo število udeležencev, prisotnost študentov, vključenost sponzorjev in kakovost izdelanih iger pa so kazalniki, da bomo z dogodkom ne le nadaljevali, ampak sem prepričan, da ga bomo še širili.

Hvaležni smo našim sponzorjem: Birt d.o.o., MAŠ priprava gotovih jedi, Višja strokovna šola Velenje.

Galerija slik

Video: https://drive.google.com/file/d/0B6ZzVkTGGbTlVXQzZlFfQVJIdFk/view?usp=sharing

Facebook: https://www.facebook.com/gamejamers/

Izvorna novica: http://ers.scv.si/10-frontpage/347-ers-gamejam

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660