srssersssdgimvssmicdsd
  • Elektro in računalniška šola
srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Koronavirus

Šolski center Velenje uvaja enotno spletno mesto, kjer bomo objavljali vse informacije o delu v času izbruha koronavirusa: https://www.scv.si/sl/kategorija/koronavirus/

Šolske svetovalne delavke so ustvarile SVETOVALNI KOTIČEK (najdete ga na spletni strani posamezne šole – glavni meni), kjer lahko poiščete koristne aktualne informacije, spletne povezave, nasvete, kontakte pomoči v primeru čustvenih stisk in koristne vsebine.

Janko Pogorelčnik,
direktor ŠC Velenje

 

Preberi več

Šolsko tekmovanje v znanju matematike Kenguru

V četrtek, 22. 4. 2021, ob 13.00 organiziramo šolsko tekmovanje v znanju matematike Kenguru za dijake srednjih tehniških in strokovnih šol (kategorija B) in za dijake srednjih poklicnih šol (kategorija C).

 Za dijake kategorije B bomo izvedli dva dela:

·         ob 13.00 šolsko tekmovanje (Mednarodni matematični Kenguru), ki bo trajalo 90 minut; podelili bomo bronasta priznanja,

·         ob 14.30 odbirni del (2 nalogi odprtega tipa), ki bo trajal 45 minut.

Za dijake kategorije C se šolsko tekmovanje (Mednarodni matematični Kenguru) prične ob 13.00, traja 60 minut; podelili bomo bronasta priznanja.

Dijaki so se na tekmovanje prijavili pri svojem učitelju matematike.

Seznam prijavljenih dijakov po učilnicah:

Preberi več

Mlada raziskovalca Laura in Gaber udeleženca mednarodnega tekmovanja ICYS

Z veseljem vas obveščamo, da sta se Laura Pečnik Budna in Gaber Čuješ, dijaka Šolskega centra Velenje, uvrstila na mednarodno tekmovanje ICYS (International Conference of Young Scientists), ki bo potekalo na daljavo med 24. in 26. aprilom 2021.

Laura in Gaber sta v šolskem letu 2019/2020 izdelala raziskovalno nalogo z naslovom »Uporaba simulatorja letenja v letalski industriji« in na državnem srečanju prejela zlato nagrado s pohvalo.

Kot sta zapisala v nalogi, simulatorji letenja niso uporabni le za zabavo, saj so namenjeni tudi za profesionalno rabo, s katero se želimo čim bolj približati resničnemu letenju. Njuno odlično izdelano in predstavljeno raziskovalno nalogo ter vso opravljeno delo so prepoznali tudi na ZOTKS in nalogo poslali na ICYS, kjer jo bosta tudi predstavila.

Preberi več

Prvi slovenski Dan v rabljenih oblačilih

23. aprila bo potekala pod okriljem društva Ekologi brez meja vseslovenska akcija, s katero se spodbuja ponovna uporaba oblačil.

Kako bomo sodelovali dijaki in učitelji ŠCV?

1. Pobrskajte po omarah in si nadenite oblačila iz druge roke. Fotografirajte se in fotografijo do srede, 21. 4. 2021, pošljite na masa.kolsek@scv.si. Iz zbranih fotografij bomo pripravili filmček ter ga objavili na spletu.

2. V petek, 16. 4. 2021, bomo za dijake in učitelje ŠCV odprli prenovljeno dijaško trgovino rabljenih oblačil MODNO PODSTREŠJE. Obiščete nas lahko v naslednjih terminih:

  • Petek, 16. 4., 10.00 do 11.00
  • Ponedeljek, 19. 4., 10.00 do 12.00
  • Torek, 20. 4., 10.00 do 12.00
  • Četrtek, 22. 4., 10.00 do 12.00
  • Petek, 23. 4., 10.00 do 11.00
Preberi več

Delavnica risanja mandal

Želiš ustvarjati, se sprostiti  in za trenutek umakniti od učenja in stresa?

Prostovoljci Šolskega centra Velenje bomo prav zate pripravili spletno delavnico risanja mandal. Če se nam želiš pridružiti, piši na naslov masa.kolsek@scv.si.

Delavnica bo glede na prijave in želje organizirana enkrat ali večkrat tedensko v popoldanskem času.

Ob koncu našega druženja bomo pripravili razstavo.

Lepo  vabljen v svet ustvarjalnosti! 😊

Preberi več

Sodelovanje prostovoljcev ŠCV na DNEVU RABLJENIH OBLAČIL

Prostovoljci Šolskega centra Velenje se bomo 23. 4. 2021 pridružili vseslovenski akciji, ki poteka pod okriljem društva Ekologa brez meja in spodbuja ponovno uporabo oblačil.

Že dve leti potekajo na Šolskem centru zbiralne akcije oblačil, ki jih v pravi dijaški trgovini Šole za storitvene dejavnosti za prostovoljne prispevke bodoči prodajalci tudi ponujajo. Zavedamo se namreč, da je ponovna uporaba in recikliranje oblačil majhen, a pomemben prispevek k ohranjanju čistejšega okolja in zmanjševanju novodobnega suženjstva v tekstilni industriji. Z zbranimi prostovoljnimi prispevki pa poleg tega vsaj malo pomagamo dijakom iz socialno ogroženih družin.

Preberi več

Državno tekmovanje iz logike – zlato priznanje

35. državno tekmovanje iz logike za dijake bi moralo potekati v soboto, 7. 11. 2020. Zaradi razglašene epidemije v Republiki Sloveniji je bilo tekmovanje prestavljeno in se je izvedlo v četrtek, 25. 3. 2021. Na državno tekmovanje so se uvrstili štirje dijaki iz Elektro in računalniške šole Velenje. Iz 1. letnika Timotej Kompare, iz 2. letnika Gašper Jezovšek in iz 4. letnika Tim Povše. Tem dijakom je mentorica Marjetka Herodež. Iz 3. letnika pa se je uvrstil Danaj Čebular, njegova mentorica je Jadranka Golčer.

Dijak Timotej Kompare je dosegel 13. mesto in zlato priznanje.

Čestitke!

Biserka Ledinšek

Preberi več

Evropske statistične igre – zlato priznanje za dijaka ERŠ

Statistični urad Republike Slovenije (SURS) je v sodelovanju s Statističnim društvom Slovenije v šolskem letu 2020/21 organiziral 4. Evropske statistične igre. V kategoriji A, kjer tekmujejo dijaki zadnjih dveh letnikov srednješolskega izobraževanja (približna starost 16–18 let oz. 19 let), sta se dijaka 3. TM oddelka Luka Knapič in Dejan Mežnarc uvrstila na državno raven tekmovanja. Med seboj tekmujejo ekipe dijakov. V posamezni ekipi so lahko največ trije dijaki.   Med 36 ekipami iz vse Slovenije sta, po oceni strokovne komisije, zasedla šesto mesto  in zlato priznanje. Tekmovalci so dobili datoteko s podatki in morali so narediti raziskovalno nalogo. Datoteka je vsebovala obsežnejši podatkovni niz na ravni statističnih regij in nekoliko manj obsežni niz podatkov po občinah. Končni izdelek je bilo potrebno pripraviti v obliki prosojnic oz. predstavitve v programu Powerpoint. Letošnja tema so bili statistični podatki s področja okolja za statistične regije od leta 2015 do 2019. Če naštejem samo nekaj področij, ki so bila podana: odpadki, načrpana in porabljena voda, količina odpadne vode, količina načrpane vode, količina porabljene vode, podatki o namakalnih zemljiščih in  količina vode za namakanje, sredstva, ki so bila namenjena za investicije v okolje. Dijaka sta si izbrala za osrednjo temo svoje naloge VODO. Mentorica ekipi je bila Biserka Ledinšek. Sonaj Lubej pa lektorirala prosojnice predstavitve.

Preberi več

Pouk v tednu od 12. do 16. 4. 2021

Drage dijakinje in dijaki, spoštovani starši!

Skladno z okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport bomo v naslednjem tednu od 12. do 16. 4. 2021 nadaljevali pouk po modelu C.

V šolske prostore pridete dijaki oddelkov: 1. ET, 1. TRA, 1. TRB, 1. TM, 1. EL, 2. EL* in 1. PTi. K temu dodajamo še zaključne letnike, kjer se nadaljuje izobraževanje v prostorih šole: 4. ET, 4. TM, 4. TRA, 4. TRB in 2. PTi. K tej skupini smo dodali še oddelek 1. PTi z namenom, da sta skupini »na daljavo« in »v prostorih šole« še bolj uravnoteženi.

Na daljavo boste imeli pouk dijaki oddelkov: 2. ET, 2. TRA, 2. TRB, 2. TM, 3. TRA*, 3. TRB*, 3. TM in 3. ET.

* Oddelki, kjer ste dijaki v naslednjem tednu na PUD-u. Prav tako ste še naprej dijaki 3. EL na polletnem PUD-u. 

O možnostih prostovoljnega samotestiranja dijakov vas bomo dijake in starše posebej obvestili v naslednjem tednu. V zvezi s tem še moramo tudi na šolah prejeti natančne informacije iz našega ministrstva, preden vas informiramo.

Ne pozabimo tudi na spodnja obvestila:

Preberi več

Sodelovanje dijakov na tekmovanju ACM iz računalništva

27. 3. 2021 so se trije dijaki ERŠ udeležili državnega tekmovanja ACM iz računalništva na daljavo.

Dijaki Gorazd Kotnik, Urban Krepel in Blaž Osredkar so tekmovali v 1. skupini. Dosegli so nekaj solidnih uvrstitev, najbolj pa se je izkazal Gorazd Kotnik s 16. mestom (drugi najboljši od dijakov 1. letnikov). Rezultate si lahko ogledate na povezavi http://rtk.ijs.si/2021/rezultati.html.

Vsem iskrene čestitke!

Mentor:
Miran Zevnik

 

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660