srssersssdgimvssmicdsd
srssersssdgimvssmicdsd
 • Domov

Strokovna predavanja Fakultete za energetiko

Dijake 4. ET, 2. PTi in 4. TM obveščamo, da bodo imeli strokovno predavanje Fakultete za energetiko z naslovom Tehnologije 3D tiskanj (Marko Pezdevšek) in kratko predstavitev fakultete. Celotni sklop: predavanje in predstavitev fakultete traja 1 šol. uro.

Termini izvedbe in učilnice:

 • 22. 10. 2021 med 12.10 in 12.55 za 4. TM (tehniki mehatronike); predavanje poteka v učilnici M1 213, spremljevalec je Jože Hrovat.
 • 9. 11. 2021 med 13.00 in 13.45 za 4. ET in 2. PTi (elektrotehniki); predavanje poteka v učilnici M2 203, spremljevalca sta Klemen Zaponšek in Janko Malovrh.

 

Preberi več

Rezultati šolskega tekmovanja iz logike

Šolsko tekmovanje iz logike za dijake je bilo v četrtek, 23. 9. 2021. Tekmovanja se je udeležilo 31 dijakov Elektro in računalniške šole. Od tega jih je bilo iz 1. letnika 10 dijakov, iz 2. letnika  8 dijakov, iz 3. letnika 9 dijakov in iz 4. letnika 4 dijaki. Na 36. državno tekmovanje, ki bo v soboto, 6. 11. 2021, na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, pa so se uvrstili naslednji dijaki: Jay Ram Celinščak (1. TRA), Urban Sušec (2. TM) in Tilen Rotovnik (3. TRB).

Čestitamo!

Preberi več

Sprejem dijakov 1. letnikov v Skupnost dijakov ERŠ

Vse dijake in učitelje ERŠ vabimo, da si skupaj ogledamo sprejem, ki se bo odvil v petek, 8. 10. 2021, ob 12. 10 (6. uro) preko ŠC Velenje kanal YouTube.

POVEZAVA: https://youtu.be/G-_WZjDTs2c

Dijaki 1. letnikov se nam bodo v prvem delu predstavili v zanimivih predstavitvenih filmčkih, v drugem delu pa se bodo s tekmovalnimi filmčki potegovali za prenosno plaketo ZLATI NOVINEC LETA.

Plaketo bo osvojil oddelek, ki bo zmagal na glasovanju.

Po končani prireditvi nadaljujemo s poukom.

Vljudno vabljeni k ogledu vsi dijaki in učitelji ERŠ!

Preberi več

Govorilne ure v četrtek, 7. 10. 2021

Starše obveščamo, da zaradi službene in bolniške odsotnosti v četrtek, 7. 10. 2021, govorilnih ur ne bodo izvajali naslednji učitelji: Vlado Ahtik, Gregor Hrastnik, Vlasta Leban, Miran Zevnik.

V času, ko moramo upoštevati ukrepe za preprečevanje okužb, vas starše oz. skrbnike prosimo, da pred obiskom skupnih govorilnih ur pošljete e-poštno sporočilo učiteljem, ki jih v tem terminu želite obiskati. Na ta način bomo lažje pripravili prostor oz. vam bo po potrebi učitelj odredil uro, kdaj pridete na skupne govorilne ure. Prosim, da se na ta način najavite na skupne govorilne ure vsaj 24 ur pred njihovo izvedbo.

Govorilne ure za starše in dijake bodo v četrtek, 7. 10. 2021, od 17.00 do 18.00 ure potekale v naslednjih učilnicah oz. kabinetih:

Preberi več

PUD na Malti – 3. teden

Naokoli so že 3 tedni našega bivanja na Malti in sedaj že zelo dobro poznamo vse naše sosede in najbližje trgovine. Vreme se je malo ohladilo, zato so večeri še prijetnejši. Počasi smo se že tudi navadili na skupno življenje ter izboljšali svoje kuharske veščine. 

V službi nam gre že zelo dobro. Do sedaj smo se že veliko naučili in lahko z našim znanjem pomagamo tudi zaposlenim. Ta teden je Urh Rošar zbolel, zato je Žak Lubej delal sam in dokončal »Calendar System« in »Company app«. Žan Luka Artič in Danaj Čebular sta izdelala  implementacijo »scrape« strani Khiron na svojo worpress stran. Žan Hrastnik in Marcel Kukec sta dodala zadnje popravke  wordpress strani »LYKOS PHRMA Ltd« in  »IT ticketing web app«. Lovro Napotnik je nadaljeval z izdelavo postavitve strani in to tudi končal. Jan Sajtl pa je izdelal izgled ter spletno stran za finančno/svetovalno podjetje.

Preberi več

Obisk Pokrajinskega muzeja Celje za prve letnike

Dijake 1. TRA, 1. TRB, 1. TM in 1. ET obveščamo, da bodo v okviru spoznavanja zgodovinsko-kulturnega okolja, obiskali Pokrajinski muzej Celje. Ogledali si bodo razstavi Celea-mesto pod mestom in Grofje Celjski.

Dijaki in spremljevalci morajo na avtobusu in v času ogleda obvezno uporabljati maske!

Dijake bo z navodili in zadolžitvami na ekskurziji seznanila učiteljica zgodovine pri pouku.

Ekskurzijo bomo izvedli v dveh terminih. Za 1. TM in 1. TRB v torek, 19. 10. 2021, za dijake 1. TRA in 1. ET pa v sredo, 20. 10. 2021.

Preberi več

Pričetek plesnih vaj za maturante

V soboto, 16. 10. 2021, pričenjamo s plesnimi vajami za naše maturante.

Plesne vaje bo izvajala plesna šola Devžej, učili pa se boste standardnih, latinskoameriških, swing plesov in vaj maturantskega programa.

Prvo srečanje bo ob 9. 30 v veliki športni dvorani, skupaj za vse dijake vseh šol ŠCV.

Na prvem srečanju boste izbrali svoj plesni par in se dogovorili za termine izvajanja plesnih vaj.

K plesnim vajam vabimo tudi bivše dijake, lanske maturante, ki niso imeli možnosti plesnih vaj in maturantskega plesa, za njih bo prvo srečanje prav tako v soboto, 16. 10. 2021, ob 16.00.

Za obiskovanje plesnih vaj je potrebno izpolnjevati pogoj PCT.

Več v vabilu (PDF).

Preberi več

Rezultati zgodovinskega tekmovanja

V četrtek, 30. 9. 2021, je potekalo zgodovinsko tekmovanje. Udeležilo se ga je 13 dijakov. Prejemniki bronastih priznanj so (najmanj 30 od 45 točk):

 • Marjan Podgoršek, 3. TRB
 • Žiga Ban, 1. TRA
 • Miha Meža, 3. TRA
 • Luka Paterneš, 1. ET
 • Domen Valenčak, 1. TRB
 • Tilen Borovnik, 1. ET
 • Jožef Šmid Bezovšek, 1. TM
 • Tilen Rotovnik, 3. TRB

Na državno tekmovanje so se uvrstili trije najboljši dijaki s šolskega tekmovanja:

 • Marjan Podgoršek, 3. TRB
 • Žiga Ban, 1. TRA
 • Miha Meža, 3. TRA

Čestitke!

Ana Cerar,
mentorica

Preberi več

Nova pridobitev za dijake: uporaba programske opreme RoboDK

Za simulacije robotov smo pri vsebinah robotike začeli z uporabo programske opreme RoboDK.

RoboDK je zmogljiv in stroškovno učinkovit simulator za industrijske robote in programiranje robotov. Omogoča programiranje industrijskih robotov brez povezave in njihovo simulacijo. Prednost uporabe simulacijskih orodij in orodij za programiranje brez povezave RoboDK je, da lahko preprosto programiramo robote zunaj proizvodnega okolja. RoboDK ima obsežno knjižnico z več kot 500 različnimi roboti in vnos 3D CAD-modelov. Na ta način bomo lahko našim dijakom omogočili nova znanja, ki so še dodaten korak k povezovanju šolstva in gospodarstva.

RoboDK ponuja 30-dnevno preizkusno dobo programa in je podprt na Windows, Mac, Ubuntu, Androin in IOS operacijskem sistemu.

Povezava do strani: https://robodk.com/

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660