srssersssdgimvssmicdsd
srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Ta teden bo na naši šoli v znamenju projekta »Teden pisanja z roko 2022«, v okviru katerega se boste lahko na naši stojnici pred zbornico udeležili pestrih, tudi nagradnih, aktivnosti. Lepo vabljeni, da si ogledate našo brošuro z napovednikom in se tudi vi udeležite kakšne dejavnosti!

Ana Cerar,
koordinatorka projekta Teden pisanja z roko 2022

Preberi več

Izpiti za kandidate prejšnjih zaključnih letnikov

Dijaki prejšnjih zaključnih letnikov srednjega poklicnega, srednjega strokovnega in poklicno tehniškega izobraževanja, ki še nimajo opravljenih obveznosti iz zaključnega letnika, lahko opravljajo popravne, predmetne in diferencialne izpite v času od 18. 1. 2022 do 20. 1. 2022.

Prijavo za izpite oddajo dijaki v tajništvo Elektro in računalniške šole najkasneje do 14. 1. 2022 do 12.00 ure (ali po pošti do tega roka). Razpored izpitov bo objavljen 17. 1. 2022 na oglasnih deskah in na spletni strani šole.

Pripravila:
Mojca Ošep

Preberi več

Zahvala prostovoljcev ŠCV

Prostovoljci Šolskega centra Velenje se zahvaljujemo vsem, ki ste za stanovalce Doma za varstvo odraslih izdelali prelepe praznične voščilnice.

Še posebej pa nas veseli, da se je tako na akcijo izdelave voščilnic kot zbiralno akcijo hrane za prostoživeče muce odzval kar celoten oddelek 1. Ekt s Šole za storitvene dejavnosti in tako spodbudil še ostale oddelke, da prispevajo vsaj malenkost k lepšemu življenju!

Akcija zbiranja hrane za muce se podaljšuje še v leto 2022, mi pa vam v novem letu želimo vse najlepše in najboljše!

Prostovoljci ŠCV

Preberi več

Aktivnosti v petek, 24. 12. 2021

Drage dijakinje in dijaki!

V petek, 24. 12. 2020, bomo izvajali dejavnosti, ki bodo povezane s prihajajočimi prazniki in so del interesnih dejavnosti. Ta dan boste prvi dve uri skupaj z razredniki in v tem času boste imeli naslednje aktivnosti:

  • pripravljeno imamo krajšo proslavo v video obliki na temo obeležitve Dneva samostojnosti in enotnosti,
  • v nadaljevanju boste imeli z razredniki in ostalimi učitelji pogovor o prihajajočih božično-novoletnih praznikih in zaželeli si boste vse dobro v letu 2022,
  • po prvih dveh urah boste odšli na malico, ki bo tokrat v sklopu šole samo v Gaudeamusu, in potem odidete domov.

Razporeditev po učilnicah:

Preberi več

Preventivni zdravstveni pregledi dijakov 3. TM, 3. TRA in 3. TRB

Dijake Elektro in računalnilške šole obveščamo, da bo Zdravstveni dom Velenje, Dispanzer za šolske otroke in mladino izvedel obvezne sistematske zdravstvene preglede dijakov po naslednjem razporedu:

 

Torek, 21. 12. 2021, ob 9.00
3. TM (Opomba: 1. ura pouk po urniku
B. Ledinšek

 

Sreda, 22. 12. 2021
3. TRB
B. Tomic

 

Četrtek, 23. 12. 2021
3. TRA
U. Remenih
G. Hrastnik

 

Dijaki 3. TM bodo imeli prvo uro pouk po urniku, drugo uro pa skupaj z učiteljem odidejo v Zdravstveni dom Velenje.

Dijaki 3. TRB pridejo ob 8.00 v šolo, kjer se bodo najprej v razredu samotestirali, potem pa skupaj z učiteljem odšli v Zdravstveni dom Velenje.

Dijaki 3. TRA se ob 8.00 zberejo pred šolo in skupaj z učiteljem odidejo v Zdravstveni dom Velenje.

Preberi več

Okrogla miza »Vse o štipendijah«

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) 14. januarja 2022 ob 10.00 uri preko videokonferenčnega sistema ZOOM organizira okroglo mizo »Vse o štipendijah« za dijake z namenom, da bi jih seznanili z vsemi štipendijami, ki so jim dostopne, in z vsemi potrebnimi informacijami, ki se tičejo štipendiranja.

Na okrogli mizi bo z nami gospa Maja Gašparovič, vodja oddelka za štipendije in programe Ad futura na Javnem štipendijskem, razvojnem, invalidskem in preživninskem skladu Republike Slovenije, ter predstavniki Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), ki se spoznajo na štipendiranje. Na dogodku bomo dijakom posredovali koristne in zanesljive informacije glede štipendij, imeli pa bodo tudi možnost postavljanja vprašanj.

Dijaki opravičila za izostanek od pouka prejmejo preko e-pošte s strani DOS, in sicer po zaključenem dogodku. Prosimo pa, da svojo odsotnost prav tako dorečejo z razredniki.

Prijava

Preberi več

Srečno v letu 2022

Današnji dan je v prostorih Elektro in računalniške šole potekal v predprazničnem vzdušju. Dijaki so spremljali proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki si jo lahko ogledate preko povezave: https://www.youtube.com/watch?v=MaIHmjD6ZYE. V drugem delu si je vsak oddelek naredil svojo praznično uro.

V novem letu 2022 naj nas spremljajo zdravje in sreča ter zavedanje, da ni pomembno, kaj je pod novoletno smrečico, važno je, kdo je okrog nje. Najlepša in najdragocenejša darila niso zavita. Najpomembnejši smo mi, naši odnosi, sodelovanje ter medsebojno spoštovanje.

Kolektiv Elektro in računalniške šole

Preberi več

Tekmovanje 5. Evropske statistične igre

To je mednarodno tekmovanje za srednješolce, ki ga organizira Statistični urad RS v sodelovanju z Eurostatom in Statističnim društvom Slovenije. Na tekmovanju se sodelujoči dijaki in njihovi mentorji seznanijo s statistiko in uradnimi statističnimi viri ter preizkusijo v različnih veščinah statistične pismenosti: v reševanju različnih statističnih problemov, v iskanju podatkov in pri pripravi statistične analize. Ob tem spoznajo številne zanimive podatke o Sloveniji in evropskih državah, imajo pa tudi možnost uporabiti različna programska orodja za obdelavo in vizualizacijo podatkov. Šolske ravni tekmovanja, ki je potekalo prvih 14 dni v decembru na spletu, se je udeležilo  9 ekip iz naše šole. Dve ekipi TAANDREJ iz 4. TRA (Venja Balažic, Lovro Napotnik, Nejc Pirečnik) in MATITA iz 4. TRB (Maks Marolt, Tine Založnik, Tadej Rebernjak) sta se uvrstili na državno raven tekmovanja, ki bo v drugi polovici januarja in kjer bo potrebno na podlagi prejete baze podatkov izdelati raziskovalno nalogo. Čestitke obema ekipama in veliko uspeha na naslednji stopnji tekmovanja.

Mentorici:
Biserka Ledinšek in Jadranka Golčer

Preberi več

Dijaki ERŠ tretji na občinskem prvenstvu v nogometu

Dijaki ERŠ so na občinskem prvenstvu v nogometu osvojili 3. mesto. Premagali so ŠSD s 15 : 1, remizirali z Gimnazijo 2 : 2 in izgubili s ŠSGO 1 : 6.  Na koncu je to bilo dovolj za 3. mesto. Občinski prvaki so postali dijaki ŠSGO.

Zapisal:
Franci Oblak

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660