srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Izbirni predmeti

Učenci v zadnji triadi devetletne osnovne šole izberejo dva oz. tri izbirne predmete. Elektro in računalniška šola pripravi ponudbo sodelovanja pri izvedbi izbirnih predmetov:

– Robotika v tehniki (8. razred)
– Elektronika z robotiko (9. razred)
– Računalništvo: Multimedija; Računalniška omrežja; Urejanje besedil

V učnih delavnicah je učencem na voljo oprema, uporaba mobilnih didaktičnih predmetov; učiteljem pa nudimo dodatno strokovno izobraževanje ter pomoč strokovnih sodelavcev. Pri načrtovanju vsebine in izvedbe aktivnosti upoštevamo predloge osnovnih šol.

V času informacijsko-komunikacijske družbe, ko se tehnika razvija z velikimi koraki, je potrebno mladim zagotoviti izkušnje, ki jim bodo pomagale na nadaljnji poklicni poti. Te izkušnje na Elektro in računalniški šoli v Velenju zagotavljamo in uresničujemo tudi s pomočjo krožka robotike.

Pri robotiki se je potrebno spopasti s problemi, ki nase vežejo cel spekter znanj, zato smo prepričani, da ni boljšega učnega orodja, kot je izdelava robota. Pri krožku dijaki pokažejo veliko mero ustvarjalnosti in tehničnih sposobnosti. Cilj krožka je izdelati robota, ki bo samostojno premagoval ovire. Za dokončanje uspešnega robota je potrebna velika mera iznajdljivosti in znanja tako na tehničnem področju pri sestavi robota, kakor tudi pri ustvarjalnem programiranju.

Koordinator aktivnosti: Ivan ŠKOFLEK, 896 82 21, 031 482 620

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660