srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Novice
  • Sodelovanje prostovoljcev ŠCV na DNEVU RABLJENIH OBLAČIL

Sodelovanje prostovoljcev ŠCV na DNEVU RABLJENIH OBLAČIL

Prostovoljci Šolskega centra Velenje se bomo 23. 4. 2021 pridružili vseslovenski akciji, ki poteka pod okriljem društva Ekologa brez meja in spodbuja ponovno uporabo oblačil.

Že dve leti potekajo na Šolskem centru zbiralne akcije oblačil, ki jih v pravi dijaški trgovini Šole za storitvene dejavnosti za prostovoljne prispevke bodoči prodajalci tudi ponujajo. Zavedamo se namreč, da je ponovna uporaba in recikliranje oblačil majhen, a pomemben prispevek k ohranjanju čistejšega okolja in zmanjševanju novodobnega suženjstva v tekstilni industriji. Z zbranimi prostovoljnimi prispevki pa poleg tega vsaj malo pomagamo dijakom iz socialno ogroženih družin.

V okviru akcije bomo našo prenovljeno dijaško trgovino z novim imenom MODNO PODSTREŠJE ponovno odprli za dijake in njihove družine ter zaposlene na Šolskem centru Velenje in verjamemo, da bo vsak našel zase kakšen kos oblačila ali modni dodatek ter na ta način podprl našo idejo. Želimo si predvsem, da se opogumijo tudi tisti dijaki, ki živijo v težkih socialnih razmerah in bi jim na ta način vsaj nekoliko pomagali izboljšati finančno stanje družine.

Prav tako smo dijake in zaposlene povabili, da se v okviru akcije fotografirajo v katerem koli rabljenem oblačilu, s pomočjo fotografij pa bomo pripravili spletno modno revijo. Vsi, ki bodo tako prispevali svojo fotografijo, bodo lahko zase v dijaški trgovinici Modno podstrešje izbrali kateri koli izdelek.

Želimo si, da bi se epidemiološka situacija toliko izboljšala, da bi lahko v našo trgovinico povabili tudi brezdomce in mamice iz varnih hiš in tako izpeljali že pred letom dni načrtovano dobrodelno akcijo.

Maša Kolšek,
Šola za storitvene dejavnosti,
Šolski center Velenje

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660