srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Novice
  • Ravnanje v primeru širjenja virusa SARS-Cov-2

Ravnanje v primeru širjenja virusa SARS-Cov-2

Pred začetkom novega šol. leta 2022/23 smo prejeli okrožnico MIZŠ z navodili šolam za ravnanje v primeru ravnanja širjenja virusa SARS-Cov-2. Povzemam najpomembnejše vsebine.

Samotestiranje v domačem okolju se priporoča za osebe s simptomi, značilnimi za okužbo z virusom SARS-CoV-2, in za vse, ki so bili v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2. Ministrstvo za zdravje bo vsakemu dijaku zagotovilo 10 testov na mesec, ki jih lahko sam (oz. starši/zakoniti zastopniki) s predložitvijo kartice zdravstvenega zavarovanja prevzame od 29. 8. 2022 v lekarnah. Dijak tujec (brez kartice zdravstvenega zavarovanja) lahko teste prevzame s potrdilom o vpisu. Dijake prosimo, da najprej porabite v lanskem šolskem letu prevzete teste.

V primeru pozitivnega rezultata samotestiranja je potrebno obvestiti izbranega osebnega zdravnika, ki dijaka napoti na potrditveni test. V primeru njegove odsotnosti je potrebno poklicati na vstopno točko za testiranje in se dogovoriti za termin. Do rezultatov naj dijak ostane doma. Če je rezultat negativen, dijak pa zdrav, se vrne v šolo. V primeru pozitivnega rezultata je treba obvestiti šolo in osebnega zdravnika, ki odredi izolacijo.

V šolo prihajamo le, če smo popolnoma zdravi in nimamo naslednjih simptomov oz. znakov: povišane telesne temperature, zamašenega nosu/nahoda, kihanja, kašljanja, bolečin v žrelu, težkega dihanja, glavobola, bolečin v mišicah, driske, slabosti/bruhanja, sprememb v zaznavanju vonja in/ali okusa, neobičajne utrujenosti, vnetja očesnih veznic …

Prosim vas, da spoštujemo ukrepe, ki so glede na preteklost virusa SARS-Cov-2 v dosti manjšem obsegu in tudi zato si skupaj prizadevajmo, da se virus ne širi.

Simon Konečnik,
ravnatelj ERŠ

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660