srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

PUD v Bragi – 3. teden

Bom dia, ponovno, tokrat zadnjič v tem letu, se javljamo iz Brage na Portugalskem.

Zadnji vikend smo ponovno spoznavali Portugalsko, ob tem moramo povedati, da nam vreme res služi, saj imamo čudovito, toplo in sončno vreme.

V soboto smo odpravili v Porto, kjer smo se sprehodili po zanimivem mestnem jedru, si od daleč ogledali, kje J. K. Rowling dobila navdih za slavno stopnišče na Bradavičarki (v Portu je namreč učila angleščino in zahajala v to knjigarno). Odločili smo se, da si Porto ogledamo še z druge perspektive in zato smo se zapeljali po reki Douro (v njenem zgornjem toku se raztezajo čudoviti vinogradi, kjer pridelujejo slavni portovec, ki ga je pila angleška kraljica), se popeljali pod mnogimi mostovi in ga na koncu tudi poskusili.

Naslednji dan smo si ogledali še obmorsko mesto Viana do Costelo, ki se ponaša s cerkvijo nad mestom z enem najlepših razgledov na svetu. Mesto, kjer bregova čez reko Lima povezuje most, ki ga je skonstruiral sam Eiffel in v katerega neposredni bližini se razprostirajo čudovite peščene plaže, polne surferjev, kajtarjev, saj je vedno nekaj vetra. V Atlantiku smo se tudi skopali in ugotovili, zakaj je tako malo ljudi na plaži in nič v morju!

V podjetjih smo še zadnji teden pomagali in se lepo zahvalili za gostoljubje. Upamo, da smo pustili dober vtis, kot so ga že prednamci, saj vsa podjetja z veseljem vzamejo na prakso slovenske dijake, ki znajo angleško (kar za njih ravno ne moremo trditi), so točni, pridni in delovni.

V četrtek smo se še z dijaki iz drugih evropskih mest, ki so prav tako na Erasmus+ mobilnosti, udeležili poslovilne večerje, kjer smo dobili certifikate o udeležbi.

Pred nami je še pot domov ter nazaj v šolske klopi, kamor bomo sedli polni vtisov, novih spoznanj, znanj in izkušenj iz drugačnega sveta.

Vsem, ki vas zanimajo nova raziskovanja, novi svetovi, priporočamo, da se naslednje šolsko leto prijavite na PUD v tujini.

Tchau.

Galerija slik

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660