srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

PUD na Malti – 1. teden

Na pot smo se odpravili v zgodnjih nedeljskih urah. Najprej smo se s kombijem odpravili do letališča pri Trstu. Pot je hitro minila, saj smo večino poti prespali, na letališče pa smo prispeli ob 6.30 zjutraj. Najprej smo si privoščili zajtrk na prostem, potem pa vstopili v zgradbo. Kljub vsem COVID ukrepom so postopki preverjanja potekali normalno. Vzleteli smo ob 8.50 in se podali proti Malti z letalsko družbo RyanAir. 

Let je bil  miren in brez težav, trajal pa je eno uro in štirideset minut. Ko smo izstopili iz letala, nas je pričakala vročina. Po prevzetju prtljage in uspešnem odhodu z letališča smo se s taksijem odpeljali do apartmaja v kraju Sliema. Med potjo smo bili malo zaskrbljeni, saj se na Malti vozijo po levem voznem pasu vozišča. Ko smo prispeli do stanovanjskega kompleksa, nas je prijazno sprejel najemodajalec ter nam razkazal stanovanja. Nad stanovanji smo bili več kot presenečeni, saj so urejena ter zelo moderna. V apartmaju so 3 spalnice, 2 kopalnici, 3 klimatske naprave ter dva balkona. Nato smo se razdelili v apartmaje, kjer smo dijaki A razreda skupaj ter B razreda skupaj. Odložil smo vso prtljago in si malo odpočili. Po kratkem odmoru pa smo si ogledali okolico, kje se nahajajo trgovine ter plaže. Ker od jutra nismo še nič jedli in pili, smo se morali nujno odpraviti v trgovino. Čeprav je ob nedeljah večina trgovin zaprtih, smo le našli eno odprto in si kupili nekaj vode. Ker pa smo bili preveč utrujeni, da bi si skuhali kosilo, smo si le-to kar naročili. Po kosilu pa smo se odločili oditi na plažo, saj je oddaljena samo 150 m. Oblekli smo si kopalke in odšli na bližnji pomol,  kjer smo naredili nekaj skokov v vodo, ki je bila zelo topla. Ko smo prišli v apartma, smo se pripravili na spanje, saj nas je naslednji dan že čakal prvi dan v službi.  

V ponedeljek smo se zbudili ob 7.20, pojedli zajtrk ter se odpravili v službo (razen Jana, ki bo delal na daljavo). Pogledali smo si povezave avtobusov in se ob 8.10 odpravili na postajo. Avtobusni promet je na Malti precej razširjen ter pogost, zato smo imeli nekaj težav pri vstopu na pravi avtobus.  

Ko smo prispeli v podjetji, smo spoznali naša mentorja in dobili prve projekte, ki smo jih delali skozi ves teden. 

Delamo v treh različnih podjetjih, in sicer: eBusiness Systems, Bits & Bytes in MYC. Žak Lubej in Urh Rošar sta izdelala Calendar system / Reservation system, Žan Luka Artič in Danaj Čebular sta naredila WordPress stran ter temu dodala Web Scraper API. Žan Hrastnik in Marcel Kukec pa sta izdelala Ticketing system.  

Lovro Napotnik je v podjetju Bits & Bytes izdeloval spletno stran z uporabo PHP-ja. 

Jan Sajtl (MYC) pa je izdeloval ‘visual design’ za spletno stran v WordPress-u.  

Projekte smo že v prvem tednu vsi uspešno končali, nekateri pa smo že dobili nove.  Podjetje eBusiness System, v katerem dela večina od nas, je zelo urejeno in dobro opremljeno. Vsi prostori so klimatizirani in ponujajo brezplačno vodo in kavo. Jan in Lovro, ki delata na daljavo v svojih apartmajih, pa imata tudi lep prostor za delo. 

Za vikend smo si šli ogledat kraj Paceville, saj slovi po velikih zabavah ter razburljivem nočnem življenju. V soboto pa smo obiskali znamenito plažo Golden Bay, kjer smo se tudi namočili.  

Povzetek: Na Malti zelo uživamo. Vreme nam dobro služi. V službi je dobro razpoloženje in se dobro razumemo z zaposlenimi ter delodajalci.  Upamo, da bo tako tudi do konca našega bivanja na Malti. 

 

Lepe in vroče pozdrave z Malte   

Avtorja:
Jan Sajtl in Urh Rošar

Galerija slik

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660