srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

PUD Braga, tretjič

Bom dia, ponovno, tokrat zadnjič v tem letu, se javljamo iz Brage na Portugalskem.

 V zadnjem tednu nas je malce presenečalo vreme, saj so izmenjavali sončni in deževni dnevi ali bolje rečeno trenutne plohe. Zaradi dežja je odpadla tudi velikonočna povorka. Mesto je preplavljeno s turisti iz celega sveta, ki si pridejo ogledat ta znameniti teden praznovanj. Ulice so odete v purpurno in rdečo barvo, okrašene, po glavni ulici je med sprehodom slišati iz zvočnikov pritajeno sakralno glasbo.

V podjetjih smo zaradi praznikov zaključili, lepo smo se zahvalili za gostoljubje, jih presenetili s skromnim darilom za slovo in upamo, pustili dobri vtis, kot so ga že prednamci, saj vsa podjetja z veseljem vzamejo na prakso slovenske dijake, ki znajo angleško (kar za njih ravno ne moremo trditi), so točni, pridni in delovni ter ne komplicirajo.

Počasi ob večerih zaključujemo s poročili za prakso in še nekaj nalogami, ki smo jih dobili pri posameznih predmetih. Tako da po večerji, ki jo imamo ob 19 uri, v bližnji restavraciji, naredimo še kaj malega za šolo in pogledamo kakšno serijo ali zaigramo kakšno igrico in že je čas za spanje.

Med vikendom nas je spremljalo čudovito vreme in smo tako petek izkoristili za obisk bližnjega za ustanovitev Portugalske zgodovinsko pomembnega mesta  Guimaraes.

V soboto pa smo se odpeljali gledat kamniti most iz 1. stoletja v Ponte de Lima. Rimljani, ki so ga zgradili, so sprva mislili, da so prišli do reke, ki označuje konec sveta (reka Lima). Ta most je bil nekoč strateškega pomena, saj je povezoval sever in jug. Kasneje smo se odpravili do razgledne točke nad obalo v Viana do Costelo in do znane surferske plaže,  kjer smo se nekateri sami preizkusili v spopadu z valovi Atlantika in uživali na neskončno dolgi peščeni plaži ob opazovanju surferjev in kajtarjev.

V nedeljo smo najprej pogostili Alena, ki je dopolnil 18 let, s torto in se odpravili do katedrale, saj je v času obreda dostopna brez plačila in smo tako spoznavali, kakšne navade imajo verniki tukaj. Prvo presenečenje za nas je bilo že to, da se obred začne šele ob 11.30. Potem smo raziskovali mesto v lepem in vročem vremenu.

V ponedeljek smo si privoščili počitek ter opravili še zadnje nakupe za darila.

Pred nami je še zadnji dan in pot domov ter nazaj v šolske klopi, kamor bomo sedli polni vtisov, novih spoznanj, znanj in izkušenj iz drugačnega sveta. Vsem, ki vas zanimajo nova raziskovanja, novi svetovi, priporočamo, da se naslednje šolsko leto prijavite na PUD v tujini. Tchau.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660