srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

PUD Braga – 1. javljanje

Dijaki Elektro in računalniške šole – elektrotehniki in mehatroniki – smo se po letu covida odpravili na PUD v tujino. Portugalska, za razliko od Slovenije, ukrepe sprošča, saj ima že skoraj 90 % precepljenost in to je eden od razlogov, da smo se odločili, da 3 tedne preživimo v Bragi.

Po dolgi in utrujajoči vožnji smo pozno popoldan prispeli v Brago. V sobah smo se namestili in razpakirali in kljub utrujenosti nas je sonce premamilo in sprehodili smo se po okolici hotela. Že naslednji dan, v nedeljo,  smo se odpravili z Eleno (vodičko Bragamob – naših organizatorjev) raziskovat zgodovino in kulturne znamenitosti Brage.

V ponedeljek smo imeli spoznavanje s podjetji, kjer bomo delali. Razvrstili so nas po podjetjih in morali smo ujeti počasen portugalski ritem. Kar pomeni, da v službi ne smemo ničesar opraviti hitro, ampak počasi. Prav tako pa je zanimivo, da začnemo z delom šele ob 9h, nekateri celo ob 10h. Seveda zato tudi delamo do 17h, ampak vmes imamo vsaj uro in pol odmora za kosilo. PUD v tujini je kar zanimiva izkušnja, saj se v podjetjih izkaže, da moramo obvladati pantomimo, saj le redkokdo obvlada angleščino.

Zvečer, po večerji, ki jo imamo v samem centru starega dela Brage, ob slavnem vodnjaku,  raziskujemo dogajanje v starem delu mesta, gledamo v sobi tekme, spremljamo najljubše oddaje na slovenskih programih, in zato smo si bili primorani nabaviti kartico za neomejen dostop do interneta, saj v hotelu ni prave povezave.

Slike, ki vam jih pripenjamo, kažejo nekaj naših delovnih prostorov, poudarjajo pa tudi, da smo si zadali nov izziv in uživamo v njem. Nenazadnje, Erasmus+ je tudi spoznavanje drugih kultur, navad, znamenitosti, hrane …

Bom dia.

Lovro Podjaveršek

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660