srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Novice
  • Projekt AIM@VET – delavnice od 9. do 12. 6. 2023 na ERŠ

Projekt AIM@VET – delavnice od 9. do 12. 6. 2023 na ERŠ

Na Elektro računalniški šoli smo z letošnjim šolskim letom začeli z novim evropskim projektom – »Artificial Intelligence learning modules to adapt VET to the digital transformation of the labour market.«

V partnerstvu z univerzo in srednjo strokovno šolo iz La Corunje (Španija) in univerzo in srednjo strokovno šolo iz Brage (Portugalska). Gre za strateška partnerstva – sodelovanje med univerzo in strokovno srednjo šolo, pri čemer smo si po državah partnericah razdelili področja. In tako Španci vstopajo v svet umetne inteligence (UI) skozi internet stvari, Portugalci skozi robotiko, Slovenci pa skozi računalniški vid (v sodelovanju z laboratorijem za računalniški vid iz FRI iz Ljubljane).

V tem/prvem delovnem vikendu smo bili gostitelji Slovenci. Našim gostom smo ob delavnicah v laboratorijih ERŠ, ki so jih naši raziskovalci in učitelji pripravljali za dijake, ki niso obravnavali dotične snovi (vsak udeleženec je spoznal drugo področje UI), pripravili še veliko zanimivosti, povezanih z Velenjem in Slovenijo.

Popeljali smo jih v mestno avanturo po Velenju, ki so jo za nas pripravili turistični animatorji iz ŠSD, pod mentorstvom Marka Gamsa. Potem so se sprehodili do Muzeja premogovništva in doživeli pravo podzemno izkušnjo, s tipično rudarsko malico.

Zvečer smo učitelji v kuhinji ŠSD, pod mentorstvom Simone Pompe drug drugemu pripravljali tipične španske, portugalske in slovenske jedi (pri nas je to bila potica in štruklji, španska tortilja, torta Santiago, Portugalci pa so s sabo prinesli ribo bakalar in jo pripravili), svoja odlična vina pa nam je predstavila gospa Mojca iz Vinotoča Primožič.

Medtem, ko smo učitelji kuhali, so se dijaki sprehodili do velenjskega gradu in občudovali razgled.

Naslednji, sobotni delovni dan smo popestrili zvečer z učenjem golfa, kjer nam je gospod Dušan prijazno pokazal osnove golfa in se kasneje sprehodili do Viste.

V nedeljo pa smo po delu in evalvaciji srečanja ter načrtih za naslednje srečanje, učitelji obiskali Fontano piva v Žalcu, dijaki pa so preizkusili supanje in kopanje na jezeru.

V ponedeljek smo se vsi odpravili do Bleda, si vodeno ogledali Fakulteto za računalništvo in informatiko ter uživali v stari Ljubljani, nekateri so se celo povzpeli na grad.

Vsi naši gostje so bili navdušeni nad urejenostjo laboratorijev na ERŠ, navdušeni nad kulinarični večerom v kuhinji ŠSD, spoznali so Bistro Bianca, kjer smo imeli kosila in zvečer so odkrivali nenadkriljivo Mladost.

Naša dežela jim je bila zelo všeč, rekli so, da je čista, varna in da smo ljudje prijazni. Lepo je bilo videti njihove zadovoljne obraze in slišati, kar včasih jemljemo za samoumevno.

Galerija slik

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660