srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Novice
  • Obvestilo ob zaključku prvega tedna pouka na daljavo in začetku novega

Obvestilo ob zaključku prvega tedna pouka na daljavo in začetku novega

Drage dijakinje in dijaki ERŠ, spoštovani starši.

Naj vas najprej lepo pozdravim in upam ter želim, da ste vsi zdravi.

Prvi teden izobraževanja na daljavo je za nami in tudi prve izkušnje in prvi vtisi so tukaj. Veliko časa smo namenili urejanju e-naslovov, izgubljenim geslom, privajanju na različna spletna orodja, ki jih učitelji uporabljajo pri delu na daljavo. Bile so težave z eAsistentom in spletnimi učilnicami na Arnesu, saj so se tudi ti znašli v nepredvidenem povečanju internetne obremenjenosti. Ob koncu tedna je bila situacija že boljša in upamo, da se bo izboljševalo tudi v naprej. Dobro je, da so številne pozitivne informacije, da delo na daljavo dobro poteka, tudi je dobro, da smo dobili povratne informacije od vas staršev in dijakov, kaj je lahko še boljše. Bolj zaskrbljujoče je, da se v prvem tednu nekaj dijakov ni odzvalo izobraževanju na daljavo. Učitelji pišejo opažanja dela in nedela v eAsistent, ki jih starši s plačljivo storitvijo tudi prejemate. Tisti, ki nimate plačljive storitve, vas bodo razredniki ali učitelji obvestili, da sodelovanje ne poteka po pričakovanjih. Še vedno pa je na vas spoštovani starši, da ste z učitelji preko e-komunikacije na vezi in da je interes za uspešnost obojestranski.

Jutri vstopamo v nov teden izobraževanja na daljavo. Želim, da čim bolj uspešno. Vam dijaki ponovno predlagam, da dosledno izvajate od doma vse naloge, ki jih prejemate od učiteljev. V kolikor so težave pri razumevanju snovi, to učiteljem sporočite. Tudi vas starše pozivam, da v okviru svojih možnosti spremljate šolsko delo svojih otrok in da ste v kontaktu z učitelji, svetovalno delavko in z menoj.

Vprašanja, ki v tej fazi še nimajo odgovorov so: koliko časa bo trajalo izobraževanje na daljavo, kako bo s poklicno maturo in z zaključnim izpitom, ali (in kako) bo potrebno kako obliko šol. dela nadomestiti (npr. PUD) ipd.? Preko medijev se pojavljajo ugibanja in tudi predvidevanja, nikakor pa to niso uradne informacije. Na uradne informacije in navodila moramo počakati na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in ko jih bomo imeli, boste s strani šole obveščeni.

Naj ne bo odveč, če ponovim spletno stran za podporo učenju na daljavo, ki jo sprotno dopolnjujemo: http://www.scv.si/sl/delo-na-daljavo/ in prav tako so vse uradne informacije na temo koronavirusa na enotnem spletnem naslovu ŠC Velenje: https://www.scv.si/sl/kategorija/koronavirus/.

Na Šolskem centru Velenje smo tudi pripravili anketo, s katero želimo od vas dijakinje in dijaki pridobiti povratne informacije o prvih izkušnjah izobraževanja na daljavo, zato vas vabimo k sodelovanju. Anketa je na povezavi: https://www.1ka.si/a/262154.

Ostanimo zdravi in pogumno ter optimistično naprej!

Simon Konečnik,
ravnatelj ERŠ

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660