srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Obvestilo ob začetku pouka

Drage dijakinje in dijaki, spoštovani starši!

Vstopamo v novo šolsko leto 2021/2022, ki bo še naprej prilagojeno epidemiološkim razmeram. Pouk v šolskem letu 2021/2022 bomo šole izvajale po modelu B, kar pomeni, da se s 1. 9. 2020 pouk v šoli začne za vse dijake, vendar upoštevajoč omejitve, ki se nanašajo na vzdrževanje higienskega režima ter izvajanje preventivnih ukrepov. Urnik za vaš oddelek lahko preverite v eAsistentu. Pri tem bomo v sredo, 1. 9. 2021, imeli prvi dve uri pouk z razredniki in če bo pri tem prišlo do spremembe prostora, vas bomo o tem obvestili.

Ministrica, pristojna za izobraževanje, nas je v okrožnici dne 27. 8. 2021 obvestila, da je Vlada RS sprejela Odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu, s katerim se zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 določajo začasni pogoji za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu in način preverjanja njihovega izpolnjevanja.

Za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu morajo pogoj PCT (prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja) izpolnjevati vse osebe, ki opravljajo delo v vzgojno izobraževalnih ustanovah, kakor tudi vse druge osebe, ki prihajajo v prostore vzgojno-izobraževalnih zavodov in so starejše od 15 let. Pogoj PCT dokazujejo z dokazili, določenimi v Odloku o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 129/21 z dne 13. 8. 2021).

Za dijake se v skladu z uredbo o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2 izvaja samotestiranje. Dijaki izvedete samotestiranje doma enkrat tedensko, teste za samotestiranje pa enkrat mesečno prevzamete v lekarni s svojo zdravstveno izkaznico (v kompletu za en mesec dobite 5 antigenskih testov). V primeru pozitivnega rezultata testa se obrnete na osebnega zdravnika, ki vas bo napotil na testiranje PCR in do testiranja ostanete doma ter o tem obvestite svojega razrednika. Doma ostanete preventivno do rezultatov testiranja, prav tako tudi v primeru slabega počutja ali bližnjega dolgotrajnejšega stika z okuženo osebo.

Odlok predpisuje tudi obvezno uporabo obraznih mask v vseh notranjih prostorih, razen pri pouku športne vzgoje.

Pouk bo potekal, kolikor je to možno, v matičnih učilnicah, razen pri praktičnem pouku in ostalih delih predmetnika, ki imajo specializirano učilnico, ter pri športni vzgoji. V teh prostorih bomo med menjavo skupin skupaj poskrbeli za zračenje in razkuževanje.

Ob tem bomo skupaj skrbeli tudi za upoštevanje vseh dosedanjih priporočil in ukrepov: razkuževanje rok, vzdrževanje medosebne razdalje, pogosto zračenje prostorov, izogibanje gneči na hodniku …

Šola lahko izvaja tudi druge dejavnosti v okviru interesnih dejavnosti zunaj šolskih prostorov, vendar moramo pri tem upoštevati aktualne ukrepe in zahteve ustanov, ki jih bomo obiskali, ter seveda prevoznika.

Kolikor bo mogoče, bomo v živo izvajali tudi govorilne ure za starše in roditeljske sestanke, pri čemer prosim upoštevajte, da je pogoj za vstop v šolo izpolnjen pogoj PCT in obrazna maska, ter da z razumevanjem sprejmete tudi zahtevo po evidentiranju obiskovalcev. V kolikor se bodo razmere zaostrile, bomo le-te izvajali na daljavo.

Drage dijakinje in dijaki. Veseli smo, da se bomo ponovno srečali v šolskih klopeh. Skupaj si prizadevajmo, da bo šolsko leto v čim večji meri potekalo v šolskih prostorih, saj si tega tudi želimo. Zato pa se potrudimo in upoštevajmo ukrepe ter si pomagajmo.

Vsem skupaj želim uspešno šolsko leto 2021/22.

 

Lepo vas pozdravljam.

Simon Konečnik,
ravnatelj ERŠ

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660