srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Natečaj »Zemljo so nam posodili otroci«

Ob svetovnem dnevu zemlje (22. 4.) je Društvo Planet Zemlja na Gospodarskem razstavišču Ljubljana že desetič zapored podelilo priznanja v okviru projekta »Zemljo so nam posodili otroci«. Projekt poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije.

Sodelovali so tudi naši dijaki (Janez Korenjak, Franci Klavž, Leon Ocepek in Aljaž Dobnik) in prejeli priznanje za zavzetost pri raziskovalnem delu. Dijaki so se predstavili z nalogo »Načrtovanje sončnih elektrarn«.

V tem natečaju smo si zadali nalogo, kako s svojimi idejami vzpodbuditi pristojne in zainteresirane pravne in fizične osebe, da bi iz funkcionalnih neizkoriščenih površin pridobivali energijo. Neizkoriščene funkcionalne površine v mestih in naseljih so površine, ki so sicer nepogrešljive površine, vendar jim lahko z dodatnimi vlaganji dodamo in damo novo vrednost. Naš končni cilj je bil, znati izdelati pavšalno oceno energijskega potenciala za funkcionalne površine v mestu Velenje in s tem posledično uspeti zmanjšati CO2 odtis.

Dijakom iskreno čestitamo!

Galerija slik

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660