srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Novice
  • Konferenca projekta »AAC@school for social inclusion«

Konferenca projekta »AAC@school for social inclusion«

Na Medpodjetniškem izobraževalnem centru Velenje smo v petek, 7. 6. 2019, zainteresirani javnosti predstavili projekt »AAC@school for social inclusion«, v katerega je ŠCV vključen od šolskega leta 2017/2018. Zbrane je pozdravil ravnatelj Elektro in računalniške šole, Simon Konečnik, vodja projekta, Miran Papež, pa je našim gostom predstavil evropske projekte, ki trenutno potekajo na Šolskem centru Velenje.

Nina Gošnik Simeonović, šolska svetovalna delavka na Šoli za strojništvo, geotehniko in okolje, in dr. Karmen  Mikek, šolska svetovalna delavka na Šoli za storitvene dejavnosti, sta nato predstavili, kaj je AAC (slovensko: nadomestna in dopolnilna komunikacija s kratico NDK), kje se uporablja in kakšna komunikacijska orodja vključuje. Jana Krautberger, sodelavka pri projektu in učiteljica na Šoli za strojništvo, geotehniko in okolje, je predstavila potek, cilje in rezultate projekta »AAC@school for social inclusion«, ki je vključeval tudi usposabljanje učiteljev in drugih strokovnih delavcev. Franc Oblak, učitelj na Elektro in računalniški šoli, je na konferenci predstavil svoj NDK-pripomoček in video prikaz njegove uporabe pri pouku.

Kot zadnji rezultat projekta trenutno nastaja priročnik ”Nadomestni in dopolnilni komunikaciji prijazna šola”, v katerem bodo zbrani vsi v projektu narejeni komunikacijski pripomočki in nasveti za njihovo uporabo. Projekt lahko spremljate na uradni spletni strani http://www.aac-school.eu/ ali na Facebook strani https://www.facebook.com/AACschool/.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660