Gledališka predstava TARTUFFE za dijake 1. letnikov

V torek, 12. 1. 2016, si bodo dijaki 1. ET, 1. TRA, 1. TRB, 1. TM in 1. PTi ogledali gledališko predstavo TARTUFFE v izvedbi SNG Nova Gorica.

Dijaki se bodo skupaj s spremljevalci napotili proti Domu Kulture Velenje po 5. šolski uri. Predstava se bo pričela ob 12.15; traja eno uro in 45 minut in nima odmora. Po predstavi gredo dijaki domov.

Cena predstave je 10 evrov in bo obračunana na januarski položnici. Razredniki morajo v tajništvo šole oddati seznam dijakov, ki se ekskurzije iz upravičenih razlogov ne bodo udeležili, najkasneje do petka, 8. 1. 2016. Morebitne odsotnosti dijakov zaradi bolezni bomo sprejemali v tajništvu šole še na dan predstave do 7.30 ure, kasnejših odpovedi ne bomo upoštevali za vračilo denarja.

Nekaj iz vsebine:

Orgon (Gojmir Lešnjak Gojc), osrednji tragikomični lik komedije, je glava bogate meščanske družine. Mladina hodi svojo pot; on pa zapleteni medgeneracijski situaciji ni kos. In zgodi se, da sreča na prvi pogled poštenega in visoko moralnega plemiča Tatuffa. Navdušen nad njegovimi nasveti ga povabi v svoj dom, kjer ga družinski člani takoj spregledajo; gospodarju pa je jasno, ko je že prepozno …

Oddelek Spremljevalci

1.ET Vlado Ahtik, inž., Branko Višnjar

1.TRA Tomislav Novak, prof., Sonja Lubej, prof.

1.TRB Marjetka Herodež, prof.,Bojana Vrbnjak, prof.

1.TM Petra Mastnak, prof., Biserka ledinšek, prof.

1.PTI mag. Simon Muha, univ. dipl. inž.

Ob ogledu predstave vam želimo obilo užitkov!

Predstava je del interesnih dejavnosti, zato je za vse dijake obvezna.

Oznake:

Deli:

Šolski center Velenje

Mavrica znanja z vami že 60 let

O nas

Izdelava: Steerscape

Lastniško zaščiteno © 2024.