srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Glasba nas združuje

V času od 20. do 23. oktobra 2018 bomo na ŠC Velenje gostili pevce mešanega mladinskega pevskega zbora Gimnazije Theodor Heuss iz Esslingena. To srečanje je že 45. po vrsti in ponosni smo, da vodstvi obeh šol in zborovodji obeh zborov nikoli niso razmišljali, da bi to sodelovanje prekinili.

V ponedeljek, 22. oktobra 2018, ob 19.00 bosta oba zbora nastopila v veliki dvorani Glasbene šole Fran Korun Koželjski. Veseli smo, da se bosta slavnostnega koncerta udeležila gospod Klaus Wolf in mag. Ivan Marin, ki sta bila pred mnogimi leti pobudnika tega sodelovanja obeh zborov.

V času gostovanja bodo pevci in dijaki ŠC Velenje gostili vrstnike iz Esslingena na svojih domovih in jih v nedeljo, 21. 10. 2018, popeljali v prestolnico Slovenije, kjer jim bodo pokazali pomembne kulturne, umetniške, ter zgodovinske znamenitosti Ljubljane.

Glasba, ki s svojim univerzalnim jezikom prestopa meje ter velikokrat najiskreneje in najtesneje poveže različne ljudi, je tisto, kar nas je daljnega leta 1973 povezalo.

Obojestransko prizadevanje Gimnazije Theodor Heuss iz Esslingena in Šolskega centra Velenje je vzrok, da sta šoli ostali v stikih kar 45 let, kar je hvalevredna in zavidljiva številka. Med nami – dijaki in predstavniki šol – ne gre samo za formalno vzdrževanje stikov, temveč za veselje, prijateljstvo, iskreno željo dveh mest, dveh šol, da skozi druženje pevskih zborov omogočata svojim dijakom kulturno in osebno sodelovanje.

Pri teh dolgoletnih srečevanjih pa se velikokrat zgodi, da ne gre samo za izmenjavo izkušenj domačih in gostujočih dijakov, pač pa se spletejo med nekaterimi tudi pristna prijateljstva. In morda je tudi to tisto, kar največ šteje.

Kakorkoli, precej očitno je, da v ta projekt oboji vlagamo in od njega dobivamo nekaj, kar nas zadovoljuje in bogati. Zato želimo, da bi še dolgo ostalo tako.

Rajmund Valcl,
ravnatelj Gimnazije Velenje

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660