srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Državno tekmovanje RoboFEST 2019

V četrtek, 11. 4. 2019, se je na MIC-u odvijalo že tradicionalno 12. srečanje in tekmovanje RoboFEST 2019.

V času informacijsko-komunikacijske družbe, ko se tehnika razvija z velikimi koraki, je potrebno mladim zagotoviti izkušnje, ki jim bodo pomagale na nadaljnji življenjski poti. 

V zadnjih letih opažamo, da področje tehnike in računalništva zanima vse več deklic, ki so zelo vztrajne in inovativne.

Na tekmovanju so sodelovali osnovnošolci in srednješolci. Osnovnošolci so prišli iz Velenja in Šoštanja, medtem ko so srednješolci prispeli iz Nove Gorice, Ptuja, Ljubljane in Velenja. Za osnovnošolce je bilo to regijsko tekmovanje v kategorijah  RoboReševalec in RoboSled, za srednješolce pa državno tekmovanje kategorije RoboERŠ. V kategoriji RoboSled je bilo 38 tekmovalcev, v kategoriji RoboERŠ pa 13 prijavljenih ekip. Večini sta obe vožnji uspeli.

V srednješolski kategoriji RoboERŠ so morali sestaviti avtonomnega robota, ki je moral pripeljati skozi labirint brez pomoči. Samo tekmovanje je potekalo dokaj hitro, saj  je bilo prijavljenih 13 tekmovalcev. Imeli so dva poskusa in končni rezultat je bil seštevek obeh voženj skupaj. Finale za osnovnošolce in srednješolce LEGOBUM in RoboT pa bo potekalo   14. 5. 2019 na FERI v Mariboru.

V kategoriji RoboReševalec sta 1. mesto osvojila učenca Tjaš Jelenko in Andraž Holeček (OŠ KDK Šoštanj), 2. mesto David Kosi, Filip Pušnik Jamnikar, Andraž Osetič (OŠ Gorica), 3. mesto Brin Kortnik in Rene Pačnik (OŠ KDK Šoštanj).

V kategoriji Robosled je 1. mesto dosegel Anže Blagus, 2. mesto Nik Sešelj, 3. mesto Žak Žolgar, vsi trije prihajajo iz OŠ Gorica Velenje.

V panogi RoboERŠ je 1. mesto dosegel Jan Žagar iz Nove Gorice, 2. mesto Vid Bavcon iz Nove Gorice ter 3. mesto Tim Kosec iz ERŠ Ptuj.

Vsem udeležencem, še posebno pa zmagovalcem, čestitamo!

Pripravil:
Šajna Primož

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660