Dijaki ERŠ na 13. Koroškem tekmovanju elektroinstalaterjev v Celovcu

celovec 2015

Z dijakoma 1. PTI Urbanom Hudournikom in Mitjem Andrejcem smo v sredo, 24. 6. 2015, ob 18. uri odšli v Celovec na 13. Koroško tekmovanju elektroinstalaterjev z mednarodno udeležbo, ki ga je organizirala Koroška gospodarska zbornica (WKO) za področje elektrotehnike.

Tekmovanje se je začelo v četrtek, 24. 6., ob 8. uri v dvorani obrtniške zbornice v Celovcu (WIFI Technikzentrum). Od 9 udeležencev sta bili tudi dve dijakinji iz šole Höhere Technische Bundeslehranstalt – Klagenfurt. Ta srednješolski tehniški center je podoben našemu. Ima veliko praktičnih vaj in programe za elektrotehniko, mehatroniko in oblikovalca, ki so podobni našim programom (več na njihovi spletni strani http://www.htl1-klagenfurt.at/). Tekmovalke so dokazale, da odlično obvladajo programiranje in krmilnike ter tudi zelo dobro instalacije.

Tekmovalci so morali postaviti nadomestne električne instalacije z razdelilno omaro, programirali so Siemensov logični krmilnik Logo in KNX-instalacijo. Pridobili smo kar nekaj izkušenj, predvsem pa smo spoznali udeležence, organizatorje in tekmovalce iz Avstrije in enega iz Rosenheima (Nemčija).

Tekmovanje se je končalo v petek, 25. 6. 2015, ob 17. uri s svečano razglasitvijo in podelitvijo nagrad. Naši dijaki so dosegli odlično četrto mesto in zato jim čestitamo.

Nekaj utrinkov tekmovanja najdete v naši galeriji.

Oznake:

Deli:

Šolski center Velenje

Mavrica znanja z vami že 60 let

O nas

Izdelava: Steerscape

Lastniško zaščiteno © 2024.