srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Dijaki ambasadorji v Strasbourgu

Dijaki, ki smo si prislužili naziv Dijaki ambasadorji EU, smo se odpravili na izlet v Strasbourg, kjer smo prvo popoldne spoznali čudovito mesto z reko z mnogimi kanali, zanimivimi pravljičnimi hišami, zastrašujočo gotsko katedralo in se sprehodili po božičnem sejmu, ki ga prirejajo vsako leto od 1470 naprej.

Naslednji dan smo cel dan parlamentirali v parlamentu. V jutranjem srečanju so predstavniki evropskih držav predstavili vsak svojo državo, nato smo se z dijaki iz drugih držav Evropske unije porazdelili glede na teme, na katere smo se pripravljali. Naša tema so bile varnost in človekove pravice. Doživeli smo dan, kakršnega imajo naši EU poslanci. Spoznali smo nestrinjanja, pogajanja in usklajevanja različnih mnenj. Ugotovili smo, da je delo poslancev zahtevno, saj morajo upoštevati mnenja drugih in neskladja reševati z dialogom, kot smo to počeli mi en dan v njihovih čevljih.

Na nagradnem izletu smo uživali, preživeli tri čudovite dneve s prijatelji iz Slovenije in spoznali mnogo novih iz Evrope.

Ta izkušnja nam je pomagala pobliže spoznati delovanje evropskega parlamenta in ugotoviti, kako lahko prispevamo k boljši Evropi v prihodnosti.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660