srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Gibajoče slike

Področje: tehniške vede

Šola: ŠCV, Elektro in računalniška šola

Avtorji: Žiga Rakuša

Mentorji: Peter Vrčkovnik

Fotografiranje je vedno bolj popularen hobi za užitek in sprostitev. Ker tudi sam rad posnamem kakšno fotografijo, sem si mislil, zakaj ne bi združil svoj hobi s svojo raziskovalno nalogo.
Naprava, ki jo bom naredil, bo delala slike na časovne intervale, ki jih bom nastavil. Motor bo premikal pritrjen fotoaparat levo ali desno. Vse slike bom spravil v program in naredil filmček. Naprava naj bi predstavljala enak ali vsaj podoben izdelek, ki ga lahko kupiš v trgovini ali na spletu. 
Moja raziskovalna naloga bo zajemala motor, na katerega je povezana ploščad. Ta motor bom povezal z napetostjo in stikalom, in sicer tako, da ko naredim preklop na stikalu, se obrne smer motorja. Motor bo vezan na izhod krmilnika, ki bo ta preko programa odpiral in zapiral izhod. V programu bom navedel časovne intervale, za koliko časa se motor premika in za koliko stoji. Sprožilniku, ki sem ga dobil, sem zmeril, kakšen impulz daje in ga povezal s fotoaparatom. Nato bom fotoaparat pritrdil na ploščad, ki služi kot tekoči trak, in celotno zadevo postavil na več delih mesta, naj dela slike. Te slike bom potem dal v program in jih zlepil skupaj v filmček.

Raziskovalna naloga (PDF)

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660