srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Slovenski Blender-portal

Slovenski Blender-portal

Področje: tehniške vede

Šola: ŠCV, Elektro in računalniška šola

Avtorji: Matic Avberšek, Vid Sečki, Rok Penšek

Mentorji: Nedeljko Grabant

  Nagrade: Naloga je prejela na regijskem tekmovanju Bronasto priznanje.

                 Naloga je prejela na državnem tekmovanju Bronasto priznanje.

Namen našega raziskovalnega dela je razviti spletni portal za podporo pri uporabi odprtokodnega programa Blender, ki je namenjen grafičnemu 3D-modeliranju, animiranju, 3D-manipulaciji v realnem času in izdelovanju 3D-računalniških igric. V tej aplikativni raziskovalni nalogi smo gradili sistem za podporo uporabnikom, ki uporabljajo Blender s pomočjo foruma in vodnikov v obliki portala. Portal naj bi uporabnikom omogočil samoizobraževanje s pomočjo vodnikov (video in besedilo s slikami) in njihovo medsebojno podporo pri reševanju težav in vprašanj, ki se pojavijo ob uporabi le-tega.
Cilj izdelave spletnega portala o Blender-ju je širša javna predstavitev in uporaba tega programa vsem zainteresiranim uporabnikom. 
Najprej smo se seznanili s potrebno programsko opremo in orodji, s pomočjo katerih smo lahko uresničili naše cilje. Med več možnostmi smo se odločili za nam najbolj primeren, ugoden in podprt sistem v našem prostoru. Začeli smo z gradnjo spletnega portala na osnovi sistema za upravljanje spletne vsebine (angl. CMS, content management system) Joomla (http://www.joomla.org/). V raziskovalni nalogi je opisana namestitev potrebnih programskih orodij in razvoja portala na različnih stopnjah: nastavitve, predelave, dodajanje komponent, modulov … Če vas ali vašega znanca zanima modeliranje, upodabljanje izdelav igric in drugih interaktivnih vsebin ter filma montaža in programiranje z odprtokodnim programom Blender, obiščite naš portal na spletnem naslovu http://www.blender.si/.

Raziskovalna naloga (PDF)

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660