srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

PUD Malta, oktober 2018

Tretji teden

Po treh tednih bivanja  in dela na Malti smo nekako padli v ‘loop’, ki se konstantno izvaja in ponavlja vsak dan, dokler ne kličeš ‘break’ (sobota, nedelja). S službo smo pričenjali ob deveti uri, nazaj smo hodili okoli pete ure zvečer. Potem smo napravili nekaj za jesti, če ni bilo nič doma, smo vmes še skočili v trgovino. Hrana se je začela ponavljati, ker pač nimamo energije, ko pridemo iz službe. Ponočevanja so se končala (z izjemo enega izjemno zagretega Fortnite igralca), tako da smo v posteljah približno do pol prve uri zjutraj, ker smo ugotovili, da spanec pa le potrebujemo …

Še vedno je naša alternativna kuhinja McDonald’s, ki je praktično pol minute stran, in še vedno velja za prvo izbiro, ko se nekdo odloči za »midnight snack«.

Kar se tiče delovnega tedna, smo v večini vsi še praktično na istih projektih, ali pa brez le-teh, in samo malo raziskujemo, kaj lahko naredimo.

V soboto smo se Sandi, David, Žan ter jaz (Tomaž) odpravili na manjšo turo po Malti, da smo si malo pogledali lokalne znamenitosti, kot na primer templje v Tarxienu, ki so bili zgrajeni v obdobju od 3600 p. n. š. do 2500 p. n. š., jamo Ghar Dalam, kjer so izkopali okostja živali, ki so živela ne tem območju v obdobju pleistocena (nekaj okostij je v celoti ohranjenih), poleg tega pa tudi dokaze o bivanju ljudi vsaj že 7500 p. n. š. Naknadno sta si David in Žan ogledala še Three Cities (tri stara pristaniška mesta z impozantnim obzidjem in trdnjavami), od koder sta se vrnila proti večeru.

Nedelja je bila kot klasičen vikend-dan. Spali malo dlje (pa ne samo zaradi zamika ure), ostali smo doma (v veliki večini) ter delali, kar imamo za narediti.

Četrti teden

Po pretečenih 3 tednih se nam je že malce zahotelo po domu, ker se je čas že kar vlekel.

Od ponedeljka do petka smo delali kot po navadi, v soboto smo počivali, v nedeljo pa pospravljali in pakirali za pot domov.

Na letališče smo prispeli okoli pol prve ure, kjer sem, na svojo srečo, po štirih tednih le našel klavir :D.

Vzlet je bil okoli tretje ure popoldan, potovali pa smo z letalsko družbo RyanAir. V Italijo smo prileteli ob približno peti uri zvečer, kjer nas je, kot pričakovano, kar dodobra prezeblo, kajti Malta je bila izredno topla v primerjavi z Italijo. V 2. skupinah smo se s šolskima kombijema odpravili nazaj proti Sloveniji.

Tomaž Plešnik
fotografije: Sandi Pečečnik

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660