srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Pogovor z dr. Edwardom de Bonom

V ponedeljek, 1. 6. 2015, smo se v Ljubljani srečali z dr. Edwardom de Bonom, ki je v Slovenijo prišel kot Ambasador znanosti na Akademsko gospodarski kongres, ki ga je organizirala Life Learning Academia.
 
Dr. Edward de Bono je zdravnik in psiholog, ki sebe najraje predstavi kot mislec-razmišljevalec, je vodilna svetovna avtoriteta na področju kreativnega razmišljanja in neposrednega poučevanja razmišljanja kot spretnosti. S pomočjo svojih metod uči generirati ideje, ustvarjalno in domiselno razmišljati ter uporabljati možgane na drugačen način, kot smo se jih mi ”učili” uporabljati. Edinstveno zanj je, da lahko enakovredno dela z učenci, direktorji največjih korporacij ter z vladnimi ustanovami. Napisal je preko 80 knjig, ki so prevedene v več kot 40 jezikov.

Dr. de Bono smo povabili na večerjo in na naše presenečenje se je povabilu odzval. Kljub polnemu urniku pravi, da je vedno pripravljen na pogovor z zanimivimi ljudmi. Na večerji smo bili priča odličnemu vzdušju in zanimivemu pogovoru. V pogovoru z nami nam je predal popotnico, da biti odličen ni dovolj, ampak da se moramo vedno izboljševati. Saj beseda odličen našim možganom sporoča, da bolje ne gre. Kar zavira kreativnost. Vpeljava njegovih učnih metod v pouk je že skoraj nujna, saj se s “pračloveškim” razmišljanjem v 21. stoletju ne da napredovati. Kritično razmišljanje je dobro, a ni dovolj, saj s kritičnim razmišljanjem še nismo rešili nobenega problema.

Dr. de Bono je star že 82 let, vendar bistrega uma in ima še vedno odličen smisel za humor. Tudi vsem nam želi čim več humorja, saj z njim razbijamo stare ustaljene vzorce in možgani iščejo nove povezave.

Dijakom in študentom je zaželel vse najboljše. Upamo, da nas kmalu obišče.

Podpis pod sliko: Kadar te punca pogleda v oči, je to prava ljubezen. Kadar te gleda v nogavice, jo zanima, kako premožen si. Zato si vedno obujem pisane nogavice 🙂

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660