srssssersssdgimvssmicdsd
  • Elektro in računalniška šola
srssssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Čudežne besede – Cankarjevo tekmovanje 2017/2018

24. januarja 2018 je bilo na OŠ Zreče področno Cankarjevo tekmovanje. Udeležili so se ga naslednji dijaki: Aleš Dvorjak (1. ET), Vid Vybihal (2. TM), Tim Turinek (2. ET), Jakob Gaber (1. TM) in Miha Slatnar (4. TRB).

Tekmovalci so pisali spis na književno temo, in sicer prvi in drugi letniki na podlagi zbirke novel Temna snov avtorice Mojce Kumerdej; Miha Slatnar, 4. letnik, pa spis na podlagi prebranega romana Mojster in Margareta avtorja Mihaila Bulgakova. Aleš Dvorjak, Vid Vybihal in Miha Slatnar so prejeli srebrno priznanje, Miha Slatnar pa se je z največ doseženimi točkami med vrstniki uvrstil na državno tekmovanje, ki bo 10. marca v Mariboru. Vsem tekmovalcem ČESTITAMO!

Mentorici:
Bojana Vrbnjak,
dr. Nata Meh Peer

Preberi več

Štipendije za kandidate v vojaških poklicih

Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije je objavilo javni natečaj za podelitev štipendij, kjer poleg 14 štipendij kandidatom za častnike izobraževalnih programov: računalnistva in informatike, strojništva — letalstva, elektrotehnike, ladijskega strojništva, pomorstva in prometa — navtike, kemijske tehnologije in strojništva za poklicno delo v Slovenski vojski za študijsko leto 2018/2019, ponuja tudi 250 štipendij kandidatom za vojake, srednješoIskih in poklicnih izobraževalnih programov za poklicno delo v Slovenski vojski za šoIsko leto 2018/19, ki bodo štipendijo prejemali od vključno drugega letnika dalje.

Dodatne informacije:
https://www.postanivojak.si/sodeluj-s-sv/stipendiranje/javni-natecaj-za-podelitev-stipendije-za-poklicno-delo

Preberi več

Obvestilo o stavki v VIZ

Obveščamo vas, da je za sredo, 14. 2. 2018, Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (SVIZ) razglasil stavko, zato na Šolskem centru Velenje ne bo rednega pouka in predavanj. 

Janko Pogorelčnik,
direktor Šolskega centra Velenje

“Zaposleni v slovenskih srednjih šolah bomo 14. februarja letos sodelovali v splošni stavki vzgoje in izobraževanja, da bi izrazili nestrinjanje z neustreznim odnosom Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter nesprejemljivo nizkim vrednotenjem dela izobraževalk in izobraževalcev.

Ker Vlada RS do zdaj ni prisluhnila našim številnim pozivom, naj zaustavi in preobrne trend zniževanja sredstev za izobraževanje ter odpravi nesprejemljivo nižje vrednotenje vzgojno-izobraževalnega dela, smo se bili prisiljeni odločiti za stavko.

Na dan stavke, v sredo, 14. februarja letos, bodo šole Šolskega centra Velenje tako zaprte in ne bo pouka. Za vse morebitne nevšečnosti se vam vnaprej iskreno opravičujemo, a vas obenem prosimo za razumevanje in podporo našemu prizadevanju, da bi za dobro naših otrok  preprečili dolgoročno skrajno negativne posledice neprimernega odnosa Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter zaposlenih v njem.”

Gabrijela Fidler,
sindikalna predstavnica ŠCV

Preberi več

Zbiranje odpadnega papirja

V šolskem letu 2017/2018 bomo na ERŠ izvedli ekodan, v okviru katerega zbiramo odpadni papir. Na šoli vsakodnevno ločujemo odpadke, k temu se pridružuje še omenjena akcija.

Papir bodo lahko zbirali vsi oddelki na šoli, čas zbiranja je od 12. 2. do 22. 3. 2018.

Kaj sodi med odpadni papir? Prospekti, katalogi, zvezki, časopisi, knjige, revije, pisma, arhivski papir …

Preberi več

Delavnice v Vzorčnem mestu za 2. TRA in 2. TRB

Dijake 2. TRA in 2. TRB obveščamo, da se bodo v petek, 23. 2. 2018, udeležili delavnic v Vzorčnem mestu v Velenju, na temo robotike in elektrike.

Zbirno mesto je ob 8.00 pred šolo, kjer dijaki prevzamejo lunch pakete. Nato se peš odpravimo do Vzorčnega mesta v Nakupnem centru. Delavnice se zaključijo ob 12.00 uri. Po končanih delavnicah gredo dijaki domov.

Preberi več

Zimski športni dan je prestavljen

Dijake ERŠ obveščamo, da je za torek, 13. februarja 2018 napovedani zimski športni dan prestavljen na termin, ko bodo vremenske razmere ugodnejše, kot kaže napoved. O novem datumu izvedbe zimskega športnega dne boste pravočasno obveščeni.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660