srssersssdgimvssmicdsd
  • Elektro in računalniška šola
srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Razpis za vključitev dijakov ŠCV v projekt mednarodne mobilnosti v tujini

Tudi v šolskem letu 2018/2019 bo Šolski center Velenje v okviru projeka “Usposabljanje z mobilnostjo” nadaljeval z izvajanjem mednarodne mobilnosti oziroma praktičnega usposabljanja z delom dijakov v tujini. Osnovni namen usposabljanja v državah EU je, da dijaki pridobijo dodatna strokovna znanja in delovne kompetence. Stroške prevoza, namestitve in prehrane sofinancira program Erasmus +, Ključni ukrep 1: projekti mobilnosti posameznikov na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

Preberi več

PUD Malta, oktober 2018

Prvi teden:

V nedeljo, zgodaj zjutraj, smo se odpravili iz MIC  proti letališču Treviso v Italiji. Pot je potekala umirjeno, ni se nam mudilo, ni bilo problemov na letališču in ni bilo nepredvidenih problemov na poti.

Ko smo pristali na malteškem letališču, smo takoj opazili temperaturno razliko. Iz hladne Slovenije smo pristali v še vedno poletno topli Malti. S taksijem smo se odpeljali do našega apartmaja v Sliemi, nad katerim pa smo bili več kot navdušeni. Mnogi se vračajo na Malto (tu so bili že prejšnje šolsko leto – aprila) in po njihovih zgodbah sledeč, smo dobili precejšnjo nadgradnjo apartmaja.

Preberi več

Vabilo na koncert

V ponedeljek, 22. oktobra 2018, ob 19. uri bo v veliki dvorani glasbene šole Frana Koruna Koželjskega jubilejni koncert ob 45–letnici pevskega prijateljstva med mešanima mladinskima zboroma Šolskega centra Velenje in Gimnazije Theodor Heuss iz Esslingena.

Vabljeni na koncert, vstop je prost.

Preberi več

Krožek Mladi zgodovinar

Tudi v letošnjem šolskem letu se bomo ljubitelji zgodovine družili na krožku »Mladi zgodovinar«. Krožek bo potekal ob četrtkih zjutraj ob 7.10 uri v učilnici C 407. Pričnemo v četrtek, 18. oktobra 2018.

Preberi več

Zbiranje pokrovčkov

Društvo Vesele nogice že od začetka svojega delovanja zbira odpadne plastične pokrovčke za družine, ki se nanje obračajo po pomoč.

Ker želimo pomagati tudi mi, bomo po posameznih oddelkih zbirali pokrovčke in jih 14. 12. 2018 stehtali (kraj tehtanja sporočimo naknadno). Oddelek, ki bo zbral največ pokrovčkov, bo nagrajen.

Preberi več

Elektriada 2018

V času od 12. do 14. 10. 2018 je bilo v Novigradu 24. srečanje elektro in računalniških šol Slovenije. Srednja šola tehniških strok iz Ljubljane je pripravila izjemen dogodek, ki je vseboval športna srečanja in strokovna predavanja. Na športnem področju smo sodelovali v 13 športnih panogah. Še posebej uspešni smo bili v nogometu, kjer smo bili prvi, v šahu smo bili drugi in namiznem tenisu tretji. Med sedemnajstimi šolami smo skupno smo osvojili 5. mesto.

Preberi več
fll trening 2014

Krožek First Lego League

First Lego League (FLL) je tekmovanje, kjer mladi do 16 let tekmujejo v zabavnih izzivih na različne teme. Letošnja tema je V vesolje, izzive pa bodo opravljali LEGO MINDSTORMS® roboti, ki jih bodo tekmovalci sestavili, programirali in testirali. Slovensko tekmovanje je pravzaprav izbor ekipe, ki bo odšla na svetovno prvenstvo FLL, ki bo aprila 2019 v ZDA.

Elektro in računalniška šola bo na tekmovanju sodelovala tudi v letošnjem šolskem letu. Na tekmovanje se bomo pripravljali na krožku FLL, ki se bo začel v četrtek, 18. 10. 2018. Dobimo se pred zbornico.

Preberi več

Prometna vzgoja in etika v cestnem prometu

Interesna dejavnost v izvedbi 4 ur je namenjena vsem drugim letnikom. Program se bo odvijal v sejni dvorani Mestne občine Velenje in v učilnici Avto šole ANTLEJ v stavbi »farmina«, Trg mladosti 6 (tretje nadstropje – desno), ob sredah po naslednjem urniku:

Preberi več

Dan šole

Skladno z Letnim delovnim načrtom šole imamo v Elektro in računalniški šoli v petek, 12. oktobra  2018, dan šole.

Dijaki ta dan nimajo pouka, učitelji pa se udeležijo strokovnega in športnega srečanja elektrotehniških in računalniških šol Elektriada 2018.

Simon Konečnik, univ. dipl. inž.,
ravnatelj ERŠ

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660