srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • RFID nadzorni sistem

RFID nadzorni sistem

Področje: tehniške vede

Šola: ŠCV, Elektro in računalniška šola

Avtorji: Žiga Golež, Uroš Štumpfl

Mentorji: Uroš Remenih , Islam Mušić

Namen najine raziskovalne naloge je raziskati področje delovanja in kompatibilnosti pasivnega RFID nadzornega sistema tujega proizvajalca z obstoječim sistemom na naši šoli.
Za vzpostavitev RFID sistema sva potrebovala čitalce kartic, električne ključavnice in glavno vezje, na katero so povezani čitalci in ključavnice. Glavno vezje vsebuje vhode za vrata, na najinega je mogoče priklopiti 4 čitalce, in pa 4 ključavnice, kar pomeni, da lahko s tem vezjem nadziramo 4 vrata. To vezje vsebuje čip s podatkovno bazo, v kateri so shranjeni podatki kartic oz. njihove številke, s pomočjo katerih jih prepozna; za testiranje sva se povezala na čip z računalnikom in nato preko programa nanj vnesla podatke uporabnikov. 
Najino delo se je pričelo s testiranjem sistema na dolžini kabla 50 metrov, ker je obstajal dvom o padcu napetosti in delovanju ključavnice ter čitalca. To testiranje je bilo obvezno zaradi razdalje vrat do kontrole dostopa. Ugotovila sva, da sistem deluje brez težav. Potem sva lahko pričela s potegovanjem kablov od vozlišča, kjer se bo osnovna plošča nahajala, pa do vrat. Za vsaka vrata sva potegnila svoj kabel. Ker osnovna plošča še ni imela svojega ohišja, sva ji ga morala izdelati. Uporabila sva prazno ohišje patch panela, ki sva ga dodelala, in vanj namestila vse potrebne komponente (osnovno ploščo, vtičnice, napajalnik).

Raziskovalna naloga (PDF)

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660