srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Predstavitev Šolskega centra Velenje v virtualnem svetu Second Life

Predstavitev Šolskega centra Velenje v virtualnem svetu Second Life

Področje: tehnične vede

Šola: ŠCV, Elektro in računalniška šola

Avtorji: Alen Kopić, Klemen Belavić

Mentorji: Nedeljko Grabant, Islam Mušić

Nagrade: Naloga je prejela na državnem tekmovanju Zlato priznanje.

V prevodu je Second Life ali drugo življenje (za razliko od prvega, ki ga realno živimo na Zemlji) navidezno 3D-okolje, ustvarjeno s pomočjo njegovih prebivalcev. Od javnega odprtja dostopa do tega sveta (od leta 2003) število prebivalcev z vseh koncev sveta močno narašča.

Second Life je trenutno najbolj priljubljeno univerzalno 3D-okolje. Uporablja ga preko 5 milijonov ljudi z vsega sveta, ki si lahko izberejo ali ustvarijo virtualni avatar (antropomorfno obliko) s poljubno zunanjostjo: od klasične zunanjosti moških in žensk poljubne starosti do dvonožnih bitjih, ki spominjajo na junake in živali iz risank.

Namen raziskovalne naloge je bil ustvariti virtualni kompleks na otoku Sciences (znanost), kjer ima Šolski center Velenje zakupljen del zemljišča.

Zgrajeni sta bili dve stavbi, uredila se je okolica z mostovi, palmami, klopmi, travo, fontano in pomolom, ki seže do morja. V stavbah so učilnice, dve predavalnici, konferenčna dvorana, dvorana za predstavitve posameznih šol, sprejemnica, soba ustvarjalcev teh prostorov in terasa. Okolje je prijetno in primerno za druženje in klepet. Stavbi sta estetsko urejeni s fotografijami in risbami.

Z zgrajenim kompleksom se je za dijake, učitelje in starše odprl nov način izobraževanja in druženja. V njem smo že izvedli otvoritev, informativni dan in tri predavanja.

Zgoraj zapisano lahko preverite, če obiščete naš kompleks oz. VIRTUALNI ŠOLSKI CENTER VELENJE na naslovu: http://slurl.com/secondlife/Sciences/138/212/21/.

Za obisk naše parcele je potrebna prijava na spletišču http://secondlife.com/join/, kjer dobite tudi program oz. odjemalec za SL.

Raziskovalna naloga (PDF)

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660