srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Strokovna ekskurzija v vojaški muzej Pivka

Dijake 2. ET in 3. ET oddelka obveščamo, da se bodo v sredo, 31. 5. 2017, udeležili strokovne ekskurzije v Park vojaške zgodovine v Pivki.

Dijaki si bodo v spremstvu vodnika ogledali Park vojaške zgodovine, kjer so na ogled postavljeni dragoceni primerki vojaške tehnične dediščine in predstavljena najbolj prelomna obdobja slovenske zgodovine 20. stoletja. Muzejske zbirke zajemajo tankovsko-artilerijsko zbirko, manjšo zbirko letal s helikopterjem Gazelo, parno lokomotivo iz 2. sv. v. in manjšo jugoslovansko diverzantsko podmornico P-913 Zeta. Dijaki se bodo ob ogledu seznanili z obdobjem 2. sv. v. in z obdobjem ameriške vojaške pomoči Jugoslaviji v 50. letih prejšnjega stoletja, poleg tega pa je poseben poudarek namenjen tudi predstavitvi obdobja slovenskega osamosvajanja. Dijaki si bodo namreč v spremstvu vodnika ogledali tudi razstavo Pot v samostojnost, ki kronološko in na sistematičen način predstavlja obdobje slovenskega osamosvajanja vse od začetkov razpada nekdanje Jugoslavije do razglasitve samostojne države ter vmesne pomembne politične in socialne mejnike. Razstavo zaključuje predstavitev vojne za Slovenijo, ki jo dopolnjuje zbirka tankov, oklepnikov in drugih vozil iz 10-dnevne vojne za Slovenijo. V spremstvu vodnika si bodo ogledali tudi notranjost podmornice. Ogledi bodo potekali v manjših skupinah (10-15 učencev) in bodo trajali do 10 min na skupino.

Odhod bo ob 8.00 izpred Avtobusne postaje Velenje, ogled muzeja bo ob 10.30 uri. Predviden odhod iz Pivke bo ob 13.00 uri.

Spremljevalci ekskurzije so: Peter Vrčkovnik, dipl. inž., Petra Mastnak, prof., Marjetka Herodež, prof., Sašo Gnilšek, prof.

Cena strokovne ekskurzije je 17,00 €. Dijaki bodo znesek poravnali preko položnice, ki jo bodo prejeli po pošti v mesecu juniju 2017.

Dijake posebej opozarjamo, da se morate sami prijaviti na lunch pakete. Prijave bodo omogočene do torka, 30. 5. 2017, do 10.00 ure. Morebitne prijave in odjave po tej uri ne bodo več možne. Lunch paketi bodo dostavljeni na Avtobusno postajo Velenje pred odhodom.

Razrednika morata v tajništvo šole oddati seznam dijakov, na katerem označita dijake, ki se ekskurzije iz upravičenih razlogov ne bodo udeležili, najkasneje do ponedeljka, 29. 5. 2017. Morebitne odsotnosti dijakov zaradi bolezni bomo sprejemali v tajništvu šole še na dan odhoda do 7.30, kasnejših odpovedi ne bomo upoštevali za vračilo denarja.

Peter Vrčkovnik, dipl. inž.,
organizator ekskurzije

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660