Ogleda gledališke predstave “Gajaš arestant” na Ptuju

Dijaki Elektro in računalniške šole si bodo v petek, 22. 12. 2017, ogledali gledališko predstavo “Gajaš arestant” na Ptuju. Prav tako se bodo v spremstvu lokalnega vodnika sprehodili po najstarejšem srednjeveškem mestu v Sloveniji. Odhod bo ob 8.00 uri izpred Avtobusne postaje v Velenju. Ob gledanju predstave bomo izvedeli, kaj se je zgodilo po tistem usodnem jutru, ko je Gajaš nameril svojo pištolo v enega izmed svojih prijateljev in pristal v arestu. Vznemirljiva in pretresljiva pripoved, polna smeha in solz, nam bo spregovorila o današnjem času in rečeh, ki jih tudi sami doživljamo. Predstavo si bomo ogledali v dveh etapah. Dijaki 1. ET, 1. TRA, 1. TRB, 1. TM, 2. ET, 2. TRA, 2. TM, 4. ET ob 9.30 uri, dijaki 3. ET, 3. TRA, 3. TRB, 3. TM, 4. TRA, 4. TRB, 4. TM pa ob 11.00 uri. Predstava bo trajala 1 uro. Prav tako si bomo v dveh etapah, ogledali srednjeveški Ptuj (ena skupina ob 9.30, druga ob 11.00).
Dijake opozarjamo, da se morajo v gledališču kulturno obnašati. Predviden prihod domov je takoj po drugi predstavi, torej bomo v Velenje prispeli malo po 13.00 uri. Dijaki 1. In 2. letnikov morajo v zvezke interesnih dejavnosti napisati kratko poročilo dneva, in sicer kaj jim je najbolj ostalo v spominu. Poleg tega poročilo opremiti še s slikovnim materialom (ena fotografija). Poročila pregledajo razredniki pri RU. Dijaki 1. EL, 2. EL 3. EL, 1. PTI, 2. PTI imajo pouk po prilagojenem urniku do 13.00 ure na MIC. Dijake spremljajo naslednji učitelji:
Razred Spremljevalci Št. dijakov
1. ET Simona DIKLIČ, prof., Nada PIRNAT, prof. 20
1.TRA Franc OBLAK, prof., Gregor HRASTNIK, univ. dipl. inž. 28
1.TRB Mojca OŠEP, prof., Nino GOLČMAN, dipl. IM in IR (UN) 27
1.TM Jolanda MELANŠEK, prof., Sonja LUBEJ, prof. 25
2.ET Peter VRČKOVNIK, dipl. inž. 16
2.TRA Marjetka HERODEŽ, prof., Miran ZEVNIK, univ. dipl. inž. 25
2.TM Tea SELIČ, univ. dipl. muz., Nedeljko GRABANT, dipl. inž. 21
3.ET mag. Branko DVORŠAK, univ. dipl. inž., Matjaž ŽERAK, univ. dipl. inž. 25
3.TRA Beti TOMIC, prof., Uroš REMENIH, inž. 23
3.TRB Tomislav NOVAK, prof., mag. Simon MUHA, univ. dipl. inž. 21
3.TM Petra MASTNAK, prof., Sašo GNILŠEK, prof. 27
4.ET Lidija ŠUSTER, prof. 12
4.TRA Bojana VRBNJAK, prof., Anton KALIŠNIK, univ. dipl. inž. 25
4.TRB Urška KOLETNIK, univ. dipl. psihol. 25
4.TM Biserka LEDINŠEK, prof., dr. Nataša MEH PEER 26
Cena za gledališko predstavo, voden ogled Ptuja ter avtobusni prevoz je 17 evrov.  Vstopnice bodo dijaki dobili pri spremljevalcih pred predstavo. Znesek bodo poravnali preko položnice, ki jo bodo prejeli po pošti v mesecu januarju. Razredniki morate v tajništvo šole oddati seznam dijakov, na katerem označite dijake, ki se kulturne dejavnosti iz upravičenih razlogov ne bodo udeležili, najkasneje do ponedeljka, 18. 12. 2017. Morebitne odsotnosti dijakov zaradi bolezni bomo sprejemali v tajništvu šole še na dan odhoda do 7.30 ure, kasnejših odpovedi ne bomo upoštevali pri vračilu denarja. Dijake opozarjamo, da se morajo na lunch pakete prijaviti sami, in sicer en delovni dan prej do 10.00 ure. Lunch paketi bodo dostavljeni na avtobusno postajo pred odhodom.

Nataša Meh Peer, organizator gledališke predstave

 

Oznake:

Deli:

Šolski center Velenje

Mavrica znanja z vami že 60 let

O nas

Izdelava: Steerscape

Lastniško zaščiteno © 2024.