Ogled filma Kraljestvo

Dijaki 2. ET, 3. TRA, 3. TRB, 3. ET, 3. TM, 4. TRA, 4. TRB in 4. TM razreda si bodo v torek, 19. 11. 2019 ogledali film Kraljestvo v Kinu Velenje. Filmsko predstavo našim dijakom podarja Hiša Evropske unije iz Ljubljane, saj smo si častni naziv Šola ambasadorka Evropskega parlamenta pridobili že 3 leto. Izbrali smo film Kraljestvo, ki se poteguje za evropsko filmsko nagrado LUX ob filmih Nerešeni primer Hammarskjöld, Bog obstaja, ime ji je Petrunija.

Film Kraljestvo (The Realm) je režiral Rodrigo Sorogoyen in je nastal v  koprodukciji Španije in Francije.

VSEBINA:

Kako daleč bo šel nekdo, da bo ostal na oblasti? Z adrenalinom nabit triler Kraljestvo se ukvarja s korupcijo v politiki in neizprosnim bojem za oblast, v katerem se lahko prijatelji in sovražniki hitro zamenjajo. Zgodba pripoveduje o zatonu priljubljenega in uspešnega politika, katerega moč se je še do pred kratkim zdela neminljiva. A z izbruhom afere se njegova oblast začne drobiti. Pripravite se na čustvene spore, napete avtomobilske pregone in spopade z novinarji, ki si na vse pretege želijo razgaliti zakulisje dogajanja.

Za dijake bo prvih pet ur pouk potekal po urniku do 11.45, potem pa jih pospremijo do Kina Velenje učitelji, ki imajo pri njih 5. uro pouk. Predstava bo trajala od 12.00 do 14.20 ure. Po predstavi se dijaki odpravijo domov.

Razredniki oddajo sezname dijakov po oddelkih do petka, 15. 11. 2019 v tajništvo šole. Na podlagi oddanih seznamov bo določen sedežni red.

V dvorano dijaki vstopajo skupaj s svojimi spremljevalci. Ti tudi poskrbijo za disciplino med predstavo in da dijaki dvorane ne zapuščajo pred koncem predstave.

Spremljevalci:

Odd. Razredniki oz. spremljevalci Št. dij.
   2. ET Sašo Gnilšek 17
   3. ET Simona Diklič 17
3. TRA Marjetka Herodež, Gregor Hrastnik 27
3. TRB Rok Urbanc, Gorazd Pan 24
   3. TM Biserka Ledinšek, Tomislav Novak 21
4. TRA Peter Vrčkovnik, Lidija Šuster 22
4. TRB Samo Železnik, Islam Mušić 25
4. TM Klemen Zaponšek, Vrbnjak Bojana 24

Pripravili:
dr. Nataša Meh Peer
Beti Tomic

Oznake:

Deli:

Šolski center Velenje

Mavrica znanja z vami že 60 let

O nas

Izdelava: Steerscape

Lastniško zaščiteno © 2024.