Ekskurzija za dijake 1. TRA, 1. TRB, 1. ET, 1. TM ter 1. PTI

Dijake 1. letnikov: 1. TRA, 1. TRB, 1. ET, 1. TM ter 1. PTI obveščamo, da se bodo v torek,  29. 5. 2018, udeležili kulturno-zgodovinske ekskurzije v Škofjo Loko. Ob 8.00 uri je odhod avtobusov iz Velenja – avtobusna postaja. Ob 10.00 uri pričnemo z ogledom po programu, in sicer se najprej razdelimo v tri skupine na parkirišču Tehnik.
Pod strokovnim vodstvom si bo prva skupina najprej ogledala staro mestno jedro (1 ura), druga skupina se bo povzpela na Loški grad in si v muzeju ogledala čudovite muzejske zbirke iz bogate zgodovine Škofje Loke in okolice (1 ura), tretjo skupino pa bo pot vodila do enega največjih spomenikov stavbne dediščine – Nacetove hiše – ogled notranjosti hiše (1 ura). Vse tri skupine se izmenjajo tako da so vse tri deležne enakih ogledov. Po vseh omenjenih ogledih se zopet zberemo na parkirišču in se odpeljemo proti Poljanski dolini, kjer si bomo na Visokem ogledali znameniti Tavčarjev dvorec s stalnimi razstavami „Visoška domačija pripoveduje“. Sprehodili se bomo tudi do Tavlčarjeve grobnice (1 ura). Prihod v Velenje okoli 15.00 ure. Navodila in zadolžitve dijakov: Dijake bo po skupinah in avtobusih razdelila Simona Diklič, vodja ekskurzije. Dijaki dobijo delovne liste (s seboj morajo imeti pisalo in podlago), rešitve zapišejo v zvezek interesnih dejavnosti, kar pregledajo razredniki. Spremljevalci:
Razred Spremljevalci Št. dijakov
1.TRA Franc OBLAK, prof., mag. Vlasta LEBAN, prof. 28
1.TRB Gregor HRASTNIK, univ. dipl. inž., Nada PIRNAT, prof. 27
1.TM Jolanda MELANŠEK, prof., Primož ŠAJNA 24
1.ET Simona DIKLIČ, prof. 19
1.PTi Vlado AHTIK, inž. 16
Cena ekskurzije je 20 evrov. Dijaki bodo znesek poravnali preko položnice, ki jo bodo prejeli po pošti v mesecu juniju. Razredniki morate v tajništvo šole oddati seznam dijakov, na katerem označite dijake, ki se ekskurzije iz upravičenih razlogov ne bodo udeležili, najkasneje do (četrtka, 24. 5. 2018). Morebitne odsotnosti dijakov zaradi bolezni bomo sprejemali v tajništvu šole še na dan odhoda do 7.30 ure, kasnejših odpovedi ne bomo upoštevali za vračilo denarja. Dijake opozarjamo, da se morajo na lunch pakete prijaviti sami, in sicer en delovni dan prej do 10.00 ure. Lunch paketi bodo dostavljeni na avtobusno postajo pred odhodom.

Organizarorka ekkurzije: Simona Diklič, prof.

Koordinatorka ID: Petra Mastnak, prof.

Oznake:

Deli:

Šolski center Velenje

Mavrica znanja z vami že 60 let

O nas

Izdelava: Steerscape

Lastniško zaščiteno © 2024.