srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Ekskurzija na avstrijsko Koroško za 3. letnike

Dijake 3. TRA, 3. TRB, 3. ET in 3. TM obveščamo, da se bodo v sredo, 29. 5. 2019, udeležili strokovne ekskurzije na avstrijsko Koroško. Zjutraj ob  8.00 bo odhod iz Velenja (AP Velenje) in vožnja na avstrijsko Koroško. Zapeljali se bomo do gradu Ostrovica, ki je bil prvič omenjen že v 13. stoletju. Posebnost gradu je 14 obrambnih vrat, ki so bila odlična obramba pred Turki. Vodnik nam bo povedal marsikatero zanimivo legendo. Sledi vožnja do Gosposvetskega polja, kjer si bomo ogledali vojvodski prestol, kjer smo ustoličevali karantanske vojvode. Potem vožnja proti Celovcu, ki je največje mesto avstrijske Koroške in hkrati sedež koroških Slovencev. Sprehod po mestu, ogled deželne hiše, mestne hiše, starega in novega trga ter znameniti zmajev kip. V mestu bo tudi čas za kosilo. Po ogledu se bomo zapeljali še do Minimundusa, ki leži ob Vrbskem jezeru, kjer si bomo lahko ogledali največje svetovne znamenitosti v pomanjšani obliki, med njimi tudi naš NUK. Vrnitev v Slovenijo bo predvidoma do 19.00.

Dijaki, ki nimajo opravljenih vseh izbirnih vsebin, nam bodo na avtobusu predstavili seminarje, ki so jih pripravili. Vsi dijaki pa morajo izpolniti delovne liste in jih ob prihodu domov odddati razrednikom. Dijaki, ki tega ne bodo storili, ne bodo imeli opravljenih izbirnih vsebin.

Spremljevalci:

Razred Spremljevalci Št. dijakov
3. TRA Marjetka HERODEŽ, prof., Lidija ŠUSTER, prof. 21
3. TRB Sašo GNILŠEK, prof. 25
3. TM Tea SELIČ, univ. dipl. muzik., Sonja LUBEJ, prof. 24
3. ET Peter VRČKOVNIK, dipl. inž. 19

Cena strokovne ekskurzije je 40 evrov. Dijaki bodo znesek poravnali preko položnice, ki jo bodo prejeli po pošti v mesecu juniju. 

Razredniki morate v tajništvo šole oddati seznam dijakov, na katerem označite dijake, ki se ekskurzije iz upravičenih razlogov ne bodo udeležili, najkasneje do (četrtka, 23. 5. 2019). Morebitne odsotnosti dijakov zaradi bolezni bomo sprejemali v tajništvu šole še na dan odhoda do 7.30 ure, kasnejših odpovedi ne bomo upoštevali za vračilo denarja.

Dijake opozarjamo, da se morajo na lunch pakete prijaviti sami, in sicer en delovni dan prej do 10.00 ure. Lunch paketi bodo dostavljeni na avtobusno postajo pred odhodom.

dr.  Nataša Meh Peer
organizator strokovne ekskurzije

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660