Aktivnosti aktivnega državljanstva za 2. EL, 3. TRA, 3. TRB, 3 TM in 3. ET

V okviru vsebinskega sklopa aktivno državljanstvo bomo v petek, 5. 5. 2023, sodelovali pri projektu Evropa na dlani, s katerim bomo na ŠC Velenje počastili dan Evrope. Prireditev se bo pričela ob 10.uri na promenadi pred ŠC Velenje in bo potekala do 13.00. Evropa na dlani je projekt, ki so ga pripravili dijaki ambasadorji Evropskega parlamenta ŠC Velenje, eMCe plac in prostovoljci Šolskega centra Velenje. Malica v Gaudeamusu bo od 9.15 dalje. Na prireditvi bodo sodelovali naslednji oddelki: 2. EL, 3. TRA, 3. TRB, 3. TM in 3. ET.
Oddelek Spremljevalec
3. TRA Hrastnik G., Železnik S.
3. TRB Spital A., Novak T.
3. TM Zaponšek K., Hleb K.
3. ET Vrbnjak B., Regoršek M.
2. EL mag. Malovrh J., Cerar A.
Dijake spremljajo učitelji, ki imajo to uro pouk. Pred prireditvijo (1. in 2. ura) in po njej (7. in 8. ura) je pouk po urniku.
OPIS DEJAVNOSTI: Dijaki ambasadorji Evropskega parlamenta bodo pripravili 11 stojnic, kjer bodo z ekonomskega, turističnega in gastronomskega vidika predstavili 11 držav EU ( Hrvaška, Avstrija, Italija, Španija, Luksemburg, Nizozemska, Belgija, Nemčija, Francija, Madžarska, Slovenija). Na stojnicah bodo potekale delavnice. Vsak dijak se preko aplikacije prijavi na delavnice štirih držav in se ob določeni uri udeleži delavnice, ki bodo trajale 30 minut in bodo potekale od 10.30 do 12.30. V času, ko nimate delavnic, se udeležite spremljajočega programa (4 dejavnosti). Tudi tukaj boste prejeli 4 žige s podpisi. Navodila za aplikacijo in prijavo bodo dijakom dale učiteljice aktivnega državljanstva. Dijaki boste dobili kartončke, na katere boste po opravljenih delavnicah prejeli pri vsaki stojnici dva žiga s podpisi. Aktivnost se bo dijakom priznala za opravljeno, ko bodo oddali kartončke z dvanajstimi žigi in podpisi.

Pripravili: Mojca Ošep in Ana Cerar

Oznake:

Deli:

Šolski center Velenje

Mavrica znanja z vami že 60 let

O nas

Izdelava: Steerscape

Lastniško zaščiteno © 2024.