srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Zaključek projekta My machine

V lanskem šolskem letu so na Osnovni šoli Bratov Letonja Šmartno ob Paki učenci prve triade narisali risbe in pojasnili zamisli delovanja številnih zanimivih naprav, ki so jih poimenovali  »sanjski stroji«. Nato so se povezali z našo šolo, kjer so dijaki in mentorji izbrali najprimernejši in najbolj zanimiv »sanjski stroj«, ki bi ga izdelali na način, da bo “čudežni stroj” funkcionalno deloval. Izbrali so pripomoček za varno vožnjo kolesarja. Ta pripomoček ima senzor, ki zaznava vozila, ki prihajajo kolesarju od zadaj, na sprednjem delu pa je prikazovalnik z lučkami, ki kolesarja opozorijo, da je v bližini vozilo in da mora biti pozoren.

Pripomoček za varno vožnjo je izdelal dijak Aleksander Flis, ki je v lanskem šol. letu zaključil izobraževanje v programu tehnik računalništva. Njegova mentorja sta bila Klemen Hleb in Uroš Remenih.

V ponedeljek, 21. 10. 2019, smo izdelek predali Osnovni šoli Bratov Letonja Šmartno ob Paki in skupaj z otroki, ki so risali risbe “čudežnih strojev”, demonstrirali delovanje naprave in imeli pogovor na temo prometne varnosti. Pri tem so se pridružili tudi strokovnjaki z Instituta Jožef Stefan, ki na nivoju Slovenije koordinirajo projekt My machine.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660