srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Vtisi z dobrodelnega koncerta

V sredo, 2. 12. 2015, smo izvedli dobrodelni koncert Skozi čas – za lepši danes in boljši jutri. Sredstva so namenjena šolskemu skladu oz. dijakom, ki so pomoči potrebni. Na prireditvi so nastopili naši dijaki, njim so se pridružili dijaki pevci Strojne šole in Šole za rudarstvo in varstvo okolja. Zunanji gostje so bili: F&B Acrobatics, pevka Katja Stropnik ob klavirski spremljavi Gregorja Deleje, stand up komik Uroš Kuzman, pevka Lara Krneža ter pevca Boštjan Dermol in Boris Golavšek. Vsi nastopajoči so nam pričarali lep decembrski večer.

Ravnatelj ERŠ Simon Konečnik je ob tej priložnosti strnil nekaj misli.

Dragi prijatelji naše šole.

Ni človeka, ki ne bi hotel dobrega, kot ni vode, ki ne bi tekla dalje. Današnji dan je eden izmed lepih dokazov za to.

Naj bo uvodna misel naša iztočnica za dobrodelni koncert, ki smo ga poimenovali »Skozi čas – za lepši danes in boljši jutri«. Nocojšnji večer je eden izmed lepih dokazov za to, da cenimo solidarnost in da je v nas empatija sočutja.

Dobrodelni koncert je eden izmed dogodkov, ki spada v niz aktivnosti upravnega odbora šolskega sklada, katerega namen je zbirati sredstva za tiste, ki pomoč najbolj potrebujejo. Do sedaj smo rešili marsikatero stisko dijakov in posredno njihovih družin, pa naj si gre za pomoč pri šolskih potrebščinah ali dejavnostih šole. S takšno vizijo gremo naprej, število pomoči potrebnih pa žal narašča. Eden izmed ciljev za v prihodnje je, da bi lahko več sredstev dali tudi za udeležbo na mednarodnih tekmovanjih za najboljše dijake.

Lep je občutek, ko delamo dobre stvari. Cilj organiziranja dobrodelnih prireditev ni samo v zbiranju sredstev. Na ta način pridobivamo nove – organizacijske izkušnje, najpomembnejša izkušnja pa je ta, da govorimo več kot sicer o pomenu dobrodelnosti in to miselnost širimo. Ob tem, da naše dijake pripravljamo za življenje, je tovrstna popotnica zelo pomembna.

Nocoj sem na odru zato, da vam pustim dve pomembni sporočili.

Prvo sporočilo je povezano z vami, dragi dijaki, ki ste nocoj z nami.

Izkoristil bom priliko in vam postavil nov izziv, dragi dijaki. Mi učitelji bi želeli, da ste v prihodnosti vi organizatorja takšnega dogodka. Zaupamo vaši energiji in sposobnostim, pa tudi starši lepo vabljeni k sodelovanju. Prepričani smo, da bo tako dobrodelni koncert še bolj vaš.

Drugo sporočilo pa je zahvala vsem, ki ste nocoj tukaj in vsem, ki ste nam pomagali pri organizaciji dogodka. Hvala vsem nastopajočim, hvala tudi vam, cenjeno občinstvo in hvala vsem skupaj za to čudovito energijo. Če bi imel možnost, bi vsem nastopajočim pritisnil zlati gumb, kot to naredijo v znani TV oddaji.

George Matthew Adams je povedal lepo misel: “V življenju najvišje spleza tisti, ki pomaga drugim pri plezanju.” Če seštejemo prizadevanja nocojšnjega večera, smo bližje zvezdam. Ponosen sem na vas ter hvala vam.”

Nekaj utrinkov pa najdete tudi v naši galeriji.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660