Vabilo na slavnostni koncert

Spoštovani  prijatelji pevskega prijateljstva pevskih zborov THG Esslingen in MeMPZ ŠC Velenje, v tem šolskem letu praznujemo veličasten jubilej – 50 let zborovske izmenjave MeMPZ Šolskega centra Velenje  in mešanega zbora Theodor Heuss gimnazije iz Esslingena.

Ta izjemni jubilej predstavlja v evropski zgodovini edinstveno pevsko druženje in negovanje kulture mladih, ki nima samo umetniškega, temveč tudi pomembno sporočilo prijateljstva, sožitja in miru. V teh 50 letih se je spletlo brez števila srečnih, srčnih in predvsem glasbeno-pevskih zgodb in doživetij, ki jih želimo zaznamovati na posebnem slavnostnem koncertu v obeh mestih: najprej 17. 5. v Esslingenu in nato 19. 5. v Velenju.

Naša pevska prijateljska zgodba še vedno zveni in je premagala mnoge težje politične in tudi ekonomske preizkušnje, na kar smo izjemno ponosni.

Vljudno vas vabimo na slavnostni koncert, ki bo v petek, 19. 5. 2023, ob 19.30 v Marinovi dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje, da skupaj obeležimo ta veličasten jubilej.

Gabrijela Fidler,
ravnateljica GIM

Janko POGORELČNIK,
direktor ŠCV

Oznake:

Deli:

Šolski center Velenje

Mavrica znanja z vami že 60 let

O nas

Izdelava: Steerscape

Lastniško zaščiteno © 2024.