srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Novice
  • Strokovno srečanje dijakov projekta AI+ v Španiji

Strokovno srečanje dijakov projekta AI+ v Španiji

V tednu med 23. 5. in 29. 5. 2021 se je 6 dijakov 3. ET, ki sodelujejo v projektu Developing an Artificial Intelligence Curriculum adapted to European High School, s spremljevalcema odpravilo v Španijo, natančneje v Coruno, kjer so se srečali s še drugimi dijaki in učitelji iz tega projekta.

Po napornem potovanju, ki se je začelo s PCR testom, smo se s kombijem odpeljali proti Dunaju, od koder smo poleteli proti Madridu, tam pa smo poleteli proti Coruni, ki leži na čistem SZ Španije, v pokrajini Galicia.

Dijaki so prvi dan spoznali univerzo in njene laboratorije, povezane z razvijanjem umetne inteligence, uporabo avtomatizacije, nadzorovanjem dronov na morju … Spoznali so, da je Univerza v Coruni povezana z lokalno industrijo in zanjo razvija prototipe, ki jih nato uporabijo v samem procesu proizvodnje (pomorstvo, ladjedelništvo, Inditex …).

Ogledali smo si tudi okolico, saj se Atlantik razprostira okrog in okrog in pričara čudovite peščene plaže, na katerih visoki valovi vabijo na deskanje na valovih. Prav tako pa je narava in vegetacija bujna, zaradi obilnih padavin in milega, ne prevročega podnebja.

Dijaki so delali na simulatorju Robobo (Robobo: https://theroboboproject.com/en/) in se preizkusili v programiranju Roboba ter preizkušanju na za to pripravljenem poligonu. V maketi mesta so z dijaki drugih šol programirali robotka, ki se je premikal po ulicah makete, se ustavil pred prehodi za pešce, se izognil še kakšni prepreki in se uspešno premikal po ulicah.

Spoznavali so tudi okolico zanimivega Atlantika in se preizkusili v supanju. Prav tako pa so z ostalimi dijaki iz Španije navezali stike, izmenjali izkušnje in se pomerili v zanimivih preizkusih, denimo, ko so s pomočjo aplikacije iskali selfi pointe po Ferrolu, kjer so se fotografirali in potem dobili vprašanje in naslednjo nalogo, na koncu pa so si prislužili sladoled.

Poleg vseh aktivnosti, povezanih s projektom, pa so dijaki spoznavali deželo, njeno kulturo, naravne znamenitosti, prehrano in prijazne ljudi, s katerimi so se včasih sporazumevali samo z rokami, saj angleščina ni njihova najmočnejša stran.

Domov smo prišli polni vtisov in želja, da se še kdaj vrnemo.

dr. Nataša Meh Peer

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660