srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Novice
  • Strokovna ekskurzija dijakov 2. TM v Plastiko Skaza

Strokovna ekskurzija dijakov 2. TM v Plastiko Skaza

Z dijaki 2. TM smo si v petek, 13. 12. 2019,  ogledali podjetje Plastika Skaza. Sprejela nas je Janja Urankar Berčon, vodja službe za odnose z javnostmi. Po pozdravu v Show roomu, kjer nas je na info ekranu pričakala personalizirana dobrodošlica, so nas odpeljali v sobo Brainstorm, kjer smo imeli delavnico (kviz) s pomočjo mobilne spletne aplikacije, in sicer na temo poznavanja produktov podjetja Skaza. Dijaki so morali odgovoriti na nekaj vprašanj. Najboljši so bili nagrajeni z rokovnikom.

Sledilo je kratko predavanje dr. Branke Viltužnik, vodje oddelka raziskav in inovacij, in sicer na temo ekologije, sortiranja odpadkov in reciklaže ter uporabe okolju prijaznih materialov. Predstavila nam je, da je pri njih  že danes na lastni blagovni znamki kar 85 % vsega, kar proizvedejo, bodisi reciklat bodisi bio material. Nekateri njihovi izdelki so namreč kar v 81 % narejeni iz materialov rastlinskega izvora, natančneje iz sladkornega trsa. Naravne surovine so pridelane na strogo nadzorovan način, ki preprečuje dolgoročno škodljive vplive na okolje. Sledil je ogled proizvodnje z najnovejšo avtomatizirano opremo. Pokazali so nam, kako izdelujejo plastične sedeže za Ikeo s pomočjo brizgalnega brizganja. V Skazi so namreč specializirani za proizvodnjo različnih izdelkov iz umetnih mas za dom in prosti čas.

Nekdanji dijak nam je vsem s pomočjo laserske tehnologije odtisnil ime na kozarček iz sladkornega trsa. Tega smo lahko odnesli domov.

Zatem smo napisali svoja mnenja o podjetju in lepe želje za leto 2020 na spominski zid. Nato smo šli pogledat še proizvodnji proces v drugo halo. Tam nas je vodil nekdanji dijak iz programa tehnik mehatronike. Videli smo odlitke za elektro razdelilne omarice ter ultrazvočno varjenje. Seznanili so nas z delom v delavnici vzdrževanje. Nekateri naši dijaki so tukaj že opravljali počitniško delo in prakso. Polni prijetnih vtisov smo se odpravili nazaj peš proti šoli.

Strokovna ekskurzija je bila za dijake brezplačna.

Primož Šajna,
organizator strokovne ekskurzije

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660