srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Novice
  • PUD v tujini na Portugalskem – tretji teden

PUD v tujini na Portugalskem – tretji teden

Bom dia, ponovno, tokrat zadnjič v tem letu, se javljamo iz Brage na Portugalskem.

Zadnji vikend smo ponovno spoznavali Portugalsko, ob tem moramo povedati, da nam vreme res služi, saj je čudovito, toplo in sončno.

V soboto smo si ogledali obmorsko mesto Viana do Castelo, ki se ponaša s cerkvijo nad mestom z enem najlepših razgledov na svetu. Mesto, kjer bregova čez reko Lima povezuje most, ki ga je skonstruiral sam Eiffel in v katerega neposredni bližini se razprostirajo čudovite peščene plaže, polne surferjev, kajtarjev, saj je vedno nekaj vetra. V Atlantiku smo se tudi skopali in ugotovili, da je tokrat ocean prijazen, ne preveč hladen, tako da smo se v morju lahko zadržali kar nekaj časa! Potem pa smo preizkusili, kako se lahko zakopljemo v sipko, toplo mivko.

V nedeljo smo odpravili v Porto, kjer smo se sprehodili po zanimivem mestnem jedru, si od daleč ogledali, kje J. K. Rowling dobila navdih za slavno stopnišče na Bradavičarki (v Portu je namreč učila angleščino in zahajala v to knjigarno). Odločili smo se, da si mesto ogledamo še z druge perspektive in zato smo se zapeljali po reki Douro (v njenem zgornjem toku se raztezajo čudoviti vinogradi, kjer pridelujejo slavni portovec, ki ga je pila angleška kraljica), se popeljali pod mnogimi mostovi in vino na koncu tudi poskusili. Čisto za zaključek pa smo si še ogledali plažo v Portu in se nekateri spet z veseljem vrgli med valove.

V podjetjih smo pomagali še zadnji teden in se lepo zahvalili za gostoljubje. Upamo, da smo pustili dober vtis, kot so ga že prednamci, saj vsa podjetja z veseljem vzamejo na prakso slovenske dijake, ki znajo angleško (kar za njih ravno ne moremo trditi), so točni, pridni in delovni. Za nas so rekli, da smo jim res veliko pomagali.

V sredo smo se udeležili poslovilnega kosila, kjer smo, ob odlični hrani, dobili certifikate o udeležbi.

Pred nami je še pot domov ter nazaj v šolske klopi, kamor bomo sedli polni vtisov, novih spoznanj, znanj in izkušenj iz drugačnega sveta.

Vsem, ki vas zanimajo nova raziskovanja, novi svetovi, priporočamo, da se naslednje šolsko leto prijavite na PUD v tujini. Tchau.

Galerija slik

Tags:

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660