srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

PUD v tujini na Portugalskem – prvi teden

Dijaki Elektro in računalniške šole – elektrotehniki in mehatroniki, smo se letos odpravili na PUD v tujino – v Brago na Portugalskem, kjer bomo od 10. 9. do 28. 9. 2023.

Dolga in utrujajoča vožnja s kombijem ob 4.45h zjutraj do letališča v Trevisu, od koder smo  z letalom poleteli v Porto, kjer nas je pričakal kombi Bragamob in nas odpeljal do hotela Residencial Avenida. Ko smo se razpakirali, smo se sprehodili skozi mesto. Mesto je praznovalo tridnevno zabavo Noite Branca (bela noč), s številnimi koncertnimi odri, zabavo, hrano … Seveda smo se malce sprehodili in vdihnili nekaj zabavno razpoloženega duha.

Že naslednji dan smo se odpravili z vodičem Bragamob – raziskovat zgodovino in kulturne znamenitosti Brage. Tako smo se dopoldan odpravili na Sameiro, od koder se razprostirajo čudoviti razgledi po Bragi – v lepem vremenu se vidi vse do morja, se sprehodili skozi park in po stopnicah Bom Jesus. Popoldan smo nadaljevali z ogledom centra mesta, njegove bogate zgodovine, vse do romanske Bracara do srednjeveškega verskega središča, kar je Braga vse bila.

Naslednji dan smo imeli spoznavanje s podjetji, kjer bomo delali. Razvrstili so nas po podjetjih in morali smo ujeti počasen portugalski ritem. Zanimivo je, da začnemo z delom relativno pozno. Jane, Grega, Nejc, Urban, Blaž, ki so mehatroniki, odhajajo prvi, saj delajo od 9.00 do 16. 30 in se vozijo  s kombijem. Njihovo podjetje je bolj na obrobju Brage in se imenuje Anainox. Karli, ki dela v servisni delavnici Electroreparadora da Colina, začne z delom ob 9.30 in konča ob 18.00, saj ima vmes 2 uri za kosilo. Gal, ki tudi dela v servisni delavnici Plasma Electronica,  začne z delom ob 10.00 in se vrača ob 17.00. PUD v tujini je kar zanimiva izkušnja, saj se v podjetjih izkaže, da moramo obvladati pantomimo, saj angleščino obvlada le redkokdo.

Počasi se privajamo na enolične zajtrke, pa potem zanimivo izbiro jedi pri kosilu in večerji. Prav tako smo osvojili že nekaj nakupovalnih centrov (mimogrede, v enem izmed njih, v čistem centru mesta, se nahaja naš hotel).

Jutri se odpravljamo (ob 5.00 zjutraj) v Lisbono in nazaj grede v Fatimo, o tem pa več naslednji teden.

Lepo vas pozdravljamo iz sončne Brage in veliko uspehov na jutrišnjem športnem dnevu!

Galerija slik

Tags:

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660